SEGRE

La Paeria diu que Aigües de Lleida ha cobrat la pujada del servei abans d'hora

La nova ordenança de subministrament d’aigua potable i clavegueram, en vigor a partir d'aquest dijous

Façana de la seu principal de la Paeria.

Façana de la seu principal de la Paeria.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Butlletí Oficial de la Província (BOP) publica aquest dimecres la nova Ordenança de la prestació patrimonial de caràcter públic no tributari pel servei de subministrament d’aigua potable i clavegueram a la ciutat de Lleida, que entrarà per tant en vigor a partir de demà, 11 de març.

L’ordenança es va aprovar al ple extraordinari del mes d’octubre, però la seva entrada en vigor estava a l’espera de la seva aprovació per part de la Comissió de Preus de Catalunya, que es va produir en una reunió la setmana passada, i de la seva publicació oficial al Butlletí.

No obstant això, la Paeria ha detectat que l’empresa concessionària del servei, Aigües de Lleida-Aqualia ha estat cobrant els rebuts amb la tarifa fixada en la nova ordenança ja des de l’1 de gener d’aquest 2021. Aquest cobrament —per al període entre l’1 de gener i el 10 de març— és indegut, ja que la tarifa encara no havia entrat en vigor i calia facturar aquest període amb la tarifa de 2020, encara vigent fins avui, segons el consistori.

L'ajuntament ha anunciat que l'alcalde, Miquel Pueyo, ha signat un requeriment en el qual comunica a l’empresa la necessitat de “regularitzar els imports cobrats indegudament als usuaris del servei en el proper rebut que s’emeti, i no més tard del 30 d’abril de 2021”. L’empresa haurà d’acreditar el compliment d’aquesta regularització mitjançant l’enviament dels padrons de l’any 2020 i dels primers quatre mesos del 2021. Aquesta tramesa caldrà efectuar-la a tot estirar el 31 de maig de 2021.

Aquest requeriment es porta a terme a l’empara de les facultats atorgades a l’Ajuntament de Lleida, tant per la legislació vigent com pels mateixos plecs de clàusules administratives que varen regir la licitació de la concessió.

L’aplicació de la nova ordenança comporta un increment en la factura, que es concretarà durant aquest any i els dos següents i que s’aplicarà de forma progressiva, perquè es pagui més com major sigui el consum. Pel que queda de 2021, aquesta pujada equivaldrà a menys d’un euro al mes per a un 96% de les factures domèstiques i un 70% de les industrials. L’acord també preveu la rebaixa del 10% de la tarifa a les famílies vulnerables acollides a la tarifa especial d'aigua de bo social.

tracking