SEGRE

AJUNTAMENT FUNCIÓ PÚBLICA

Un càrrec de confiança de la Paeria de Lleida opta a una plaça de l'àrea on mana

La cap d'Innovació, admesa en una oposició a Tècnic Superior Informàtic

Façana de la seu principal de la Paeria.

Façana de la seu principal de la Paeria.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La titular d’un dels cinc càrrecs de confiança que conformen el personal eventual directiu de la Paeria és una de les 13 aspirants admeses en el concurs oposició per a una plaça de funcionari del grup A1 –el màxim a l’escala funcionarial– dins de l’àrea que dirigeix. Es tracta de Laura Sunyol, coordinadora tècnica d’Innovació i Funció Pública, que opta a la plaça de funcionari de carrera de Tècnic Superior Informàtic.

El Butlletí Oficial de la Província va oficialitzar el dia 12 de febrer la llista d’admesos i la constitució del tribunal que qualificarà els aspirants a les proves, que consten d’una fase concurs en la qual es valoren els mèrits del currículum i una fase oposició amb tres exercicis. El fet que un càrrec de confiança, designat pel govern, es presenti a un concurs a l’àrea de la seua competència és una situació inèdita a l’ajuntament, almenys en molt temps, i ha provocat múltiples comentaris entre el personal.

Diu que “tothom pot presentar-s’hi” i que el que veta la llei és polítics i assessors al tribunal

La tinenta d’alcalde responsable de Govern Obert (regidoria de la qual depèn Recursos Humans), Jordina Freixanet, va assenyalar que no hi ha cap normativa que impedeixi a un càrrec de confiança optar a una plaça. “Tothom pot presentar-se en un procés selectiu”, va destacar, i va afegir que el que sí que està “taxativament prohibit” és que polítics i assessors formin part del tribunal, “la qual cosa garanteix l’objectivitat i independència en el procés”. Freixanet també va indicar que Sunyol “ha desenvolupat aquestes tasques [les pròpies de la plaça] durant anys com a personal interina”.

Pregunta dels informàtics

El Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica va preguntar a la Paeria per què el concurs no demana aquesta titulació per poder optar a la plaça. Un portaveu va explicar que això succeeix en la majoria d’administracions perquè el catàleg de professions vigent a l’Estat no inclou aquesta i altres titulacions d’enginyeries amb màster. “La seua resposta va ser molt lògica, perquè s’ajusta a la llei”, va reconèixer.

tracking