SEGRE

SERVEIS ECONOMIA

La Paeria diu que Aqualia cobra la pujada de l'aigua des de l'1 de gener sense estar en vigor

Afirma que la vigència s'inicia avui mateix i l'insta a retornar els diners recaptats indegudament

El rebut de l’aigua s’encareix amb l’aplicació de la nova ordenança.

El rebut de l’aigua s’encareix amb l’aplicació de la nova ordenança.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria assegura que la concessionària Aigües de Lleida-Aqualia aplica des del passat 1 de gener la pujada de les tarifes (aprovada en un ple extraordinari l’octubre de l’any passat) quan no entra en vigor fins avui, i li reclama que retorni “les quantitats cobrades indegudament” fins ara. La nova ordenança del servei de subministrament d’aigua potable i amb clavegueres, que preveu un increment del 7,5% de la tarifa en tres anys i del 75% de la taxa de clavegueram, va ser pactada per dos dels integrants del tripartit, ERC i el Comú, amb el principal grup de l’oposició, el PSC, mentre que el tercer soci, JxCat, es va abstenir.

Aquesta va ser la primera votació divergent del tripartit del mandat.

La Paeria afirma que el document es va publicar ahir al Butlletí Oficial de la Província (BOP), després que fos aprovat per la Comissió de Preus de Catalunya, per la qual cosa entra en vigor avui, 11 de març. Argumenta que la llum verda de l’ordenança estava condicionada a la seua aprovació per part de la Comissió de Preus, que diu que es va produir la setmana passada, i també a la publicació al BOP.

Diu que també havia d’aprovar-la la Comissió de Preus de la Generalitat i ho va fer la setmana passada

Afegeix que ha detectat que Aqualia “ha estat cobrant els rebuts amb la tarifa fixada en la nova ordenança ja des de l’1 de gener d’aquest 2021” i subratlla que “aquest cobrament d’entre l’1 de gener i el 10 de març és indegut, ja que la tarifa no havia entrat en vigor i s’havia de facturar aquell període amb la tarifa del 2020, vigent fins ahir”. Per això, l’alcalde ha firmat un requeriment en el qual comunica a l’empresa la necessitat de “regularitzar els imports cobrats indegudament als usuaris del servei al pròxim rebut que emeti i no més tard del 30 d’abril”.

Indica que haurà d’acreditar el compliment d’aquesta regularització mitjançant l’enviament dels padrons del 2020 i dels quatre primers mesos del 2021, com a molt tard el 31 de maig. Assenyala que per efectuar aquest requeriment s’empara tant amb la legislació vigent com amb les clàusules del contracte de la concessió.

Respecte a l’augment de la factura, el consistori remarca que s’aplicarà progressivament en tres anys (2021, 2022 i 2023) i que està pensada “perquè es pagui més com més elevat sigui el consum”. Així doncs, assegura que la pujada representa 9,19 euros més a l’any aquest 2021 per als veïns que consumeixin menys, nou metres cúbics al mes (un 87,2 per cent del total). L’augment serà progressiu fins als 20,03 euros a l’any per als que gastin 20 m³. La Paeria xifra en menys d’un euro al mes la pujada aquest any per al 96 per cent de les factures domèstiques i un 70% de les industrials i preveu una rebaixa del 10% a famílies vulnerables amb bo social.

Per la seua part, la concessionària Aigües de Lleida-Aqualia va eludir ahir fer declaracions sobre aquesta qüestió.

tracking