SEGRE

TRIBUNALS CORONAVIRUS

Un directiu d'un CAP nega falta d'assistència a la Llar de Sant Josep

Declaren tres famílies d'usuaris que van morir

Familiars de residents morts a la Llar de Sant Josep amb el seu advocat ahir als jutjats.

Familiars de residents morts a la Llar de Sant Josep amb el seu advocat ahir als jutjats.L.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’instrucció número 1 de Lleida va acollir ahir la declaració de tres famílies d’usuaris que van morir a causa de la Covid a la residència de la Llar de Sant Josep de Lleida, contra la qual han presentat una demanda per imprudència greu. Segons l’advocat de les famílies, Xavier Prats, el director mèdic del CAP Primer de Maig va negar que no es prestés assistència mèdica a la residència durant la primera onada de la pandèmia, però va concretar que només van fer tres atencions puntuals.

A la declaració, la directora de la residència havia assenyalat que el CAP s’havia negat a prestar-los assistència al tenir el metge de baixa. De fet, Prats va assenyalar que les famílies han assenyalat la directora com a principal responsable de les defuncions dels seus familiars per no adoptar les mesures de prevenció i seguretat necessàries per evitar els contagis.

L’advocat va recordar, tal com va admetre la mateixa directora a la seua declaració el passat mes d’octubre, que la residència va estar sense metge entre els dies 16 i 26 de març del 2020 i que llavors va demanar ajuda al CAP, però va dir que aquest s’hi va negar. Ara això ha estat desmentit pel director mèdic del CAP, que ha remès un informe al jutjat.

Les famílies, així mateix, van denunciar al jutge la falta d’“humanitat i de contacte”, així com d’ètica, per la gestió de la pandèmia. Un dels afectats, Òscar Cases, va explicar que el seu pare va morir de Covid i que els treballadors els alertaven de la falta de mesures i van avisar la directora, però que aquesta en va fer cas omís.

A la Llar de Sant Josep van morir 36 usuaris entre el març i l’abril del 2020, el 40% dels residents. Tres famílies més declararan el proper 24 de març.

tracking