SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Accepta quatre anys de presó per incendiar el seu habitatge a Balàfia

La dona va discutir amb els seus companys de pis i va calar foc a una cadira || Una vintena de veïns van ser desallotjats pel terrat i hi va haver importants danys

La condemnada després de l’incendi al carrer Valls d’Andorra el 13 de gener del 2019.

La condemnada després de l’incendi al carrer Valls d’Andorra el 13 de gener del 2019.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una dona de 44 anys va acceptar ahir una pena de quatre anys de presó per provocar un incendi al pis que compartia amb altres persones al barri de Balàfia. El judici per conformitat es va celebrar a l’Audiència de Lleida i la Fiscalia ja havia rebaixat la seua petició inicial de pena al considerar que existien atenuants per consum d’alcohol. A més de la condemna, la dona haurà de pagar una indemnització de més de 37.500 euros al propietari del pis i a la companyia d’assegurances pels danys causats.

Els fets van tenir lloc al número 75 del carrer Valls d’Andorra de Lleida. Poc abans de la mitjanit del 12 de gener del 2019, l’acusada va tenir una discussió amb el seu company de pis, a qui va acusar d’haver-li robat 2.400 euros.

Durant la baralla, el va amenaçar de matar-lo i li va dir que cremaria el pis si no apareixien els diners. L’endemà, la dona va discutir pel mateix amb l’altre company de pis, a qui li va dir que l’enverinaria, que el mataria i que cremaria el pis.

Segons la Fiscalia, al migdia, la dona va calar foc a una cadira a la seua habitació. Les flames van obligar que 25 veïns de l’immoble haguessin de ser desallotjats pel terrat de l’edifici a la del bloc contigu.

Es van desplegar fins a sis dotacions de Bombers de la Generalitat.

El foc va causar danys a l’habitatge de més de 37.000 euros, quantitat que haurà d’afrontar l’acusada, ara condemnada després d’acceptar la pena sol·licitada i dictar-se una sentència de conformitat. La dona va estar a la presó provisional per aquests fets des del 15 de gener del 2019 fins al 17 de juliol de l’any passat. La Fiscalia considera que en el moment dels fets tenia les seues capacitats cognitives i volitives afectades pel consum d’alcohol.

L’any passat, els Mossos d’Esquadra van registrar un total de tres denúncies penals per delictes contra la seguretat per provocar incendis a les comarques lleidatanes, la meitat que les registrades el 2019 a causa de la pandèmia, que va causar una baixada generalitzada dels delictes.

D’altra banda, els tribunals lleidatans van obrir un total de 18 causes a acusats de provocar incendis el 2019, segons la memòria de la Fiscalia. El 2018 es van registrar 33 casos.

tracking