SEGRE

ESNOTICIA

La Generalitat aprova aixecar aquest dilluns vinent el confinament comarcal

Catalunya aixecarà el confinament comarcal dilluns vinent per a les persones que formen un grup de convivència i els comerços no essencials podran obrir els dissabtes, en virtut de la flexibilització de les restriccions al millorar els indicadors sanitaris. En canvi, l'hostaleria seguirà amb el mateix horari almenys fins al dia 28.

Imatge d’un control policial per evitar desplaçaments no permesos aquestes últimes setmanes.

Imatge d’un control policial per evitar desplaçaments no permesos aquestes últimes setmanes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) va acordar ahir aixecar el confinament comarcal a partir de dilluns que ve per a les persones que formen una bombolla de convivència, que podran desplaçar-se per tot Catalunya. La millora dels indicadors epidemiològics i assistencials, així com les previsions de vacunació, han permès suavitzar les restriccions per la pandèmia de coronavirus per “anar recuperant vida, però sempre sense abaixar la guàrdia”, va indicar la consellera de Salut, Alba Vergés.

En aquest sentit, va demanar a la ciutadania “cautela” amb la nova mobilitat, respecte a la limitació del nucli de convivència i evitar activitats i trobades socials que suposin un risc de contagi, com els àpats en grup. Les noves mesures, que tindran una vigència de catorze dies, també inclouen la fi de la prohibició d’obrir en cap de setmana per als comerços no essencials (decisió que anul·la la protesta anunciada per Pimec per demà), així com l’autorització d’obrir tota la setmana als establiments de fins a vuit-cents metres quadrats (fins ara el límit era de quatre-cents), encara que al 30 per cent d’aforament.

Als mercats no sedentaris també s’aplicarà aquest aforament.

Vergés demana cautela i evitar en els desplaçaments trobades socials sense mesures de precaució

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va anunciar que el sector cultural podrà tornar a celebrar celebrar gales, entregues de premis i festivals, i que es permetrà que sales de joc, bingos i casinos reprenguin l’activitat sempre que es faci d’acord amb el pla sectorial que estipula una limitació de l’aforament al 30 per cent, sense servei de bar i amb una bona ventilació.

Així mateix, Vergés va destacar que es podran reprendre les competicions esportives federades dels menors de setze anys, així com el retorn del públic a les competicions amb seients preassignats (al 50% d’aforament a l’exterior i al 30% en espais tancats), a excepció de les estatals i internacionals que tenen prohibicions d’altres organismes.

En canvi, en l’àmbit de la restauració es manté l’horari de bars i restaurants des de les 7.30 i fins a les 17.00 hores sense haver d’ajustar-se a les franges horàries d’esmorzar i dinar i la prohibició de servir sopars.

Per una altra banda, en línia amb el que va aprovar dimecres el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, Sàmper va dir que des del dia 26 i fins al 9 d’abril les reunions socials es limitaran a quatre persones en espais públics tancats i a sis en oberts, així com als convivents en espais privats. Vergés va recordar que prefereixen el límit general de sis persones, però va apuntar que aplicaran el que es va acordar dimecres per tal de no confondre la ciutadania.

Sàmper va dir que la mobilitat ara és un 15 per cent inferior a la d’abans del confinament el març del 2020 i que als controls policials dels desplaçaments a partir de dilluns es podran demanar certificats de convivència.

Salut diu que els pròxims dos mesos són “clau” per a la pandèmia

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va explicar que els índexs epidemiològics estan en descens des de mitjans de gener, però va avisar que encara queden “set o vuit setmanes clau” per al control de la pandèmia. “Si es confirmen les notícies, tindrem prou vacunes per avançar realment amb el pla de vacunació, i això vol dir més persones amb algun tipus d’anticossos entre les que han rebut la primera dosi i les que han passat la Covid.” Argimon calcula que “una de cada cinc persones ja té anticossos”.

Així mateix, Vergés va apuntar que la intenció és mantenir les noves mesures més de catorze dies. 

tracking