SEGRE

LLEIDA

Argimon apunta que ja són viables els sopars en restaurants

Josep Maria Argimon.

Josep Maria Argimon.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, es va mostrar ahir partidari de flexibilitzar més les restriccions per la Covid en la restauració, per exemple, i permetre obrir de nit. “Jo aniria a sopar amb la meua bombolla”, va dir a Ràdio 4 i La 2 al ser preguntat.

Tot i així, va afegir que ell no és “qui posa totes les normes”. El secretari va insistir en la necessitat de “continuar donant aire” i, encara que va afirmar que s’ha donat “bastant [aire]”, es va mostrar partidari d’haver-ho fet una mica més en alguns sectors.

“Hi ha gent que és més atrevida i gent que ho és menys”, va declarar. Argimon va fer aquestes manifestacions l’endemà que s’anunciessin les noves flexibilitzacions, que no inclouen canvis en la restauració.

De moment, bars i restaurants només poden obrir entre les 7.30 i les 17.00 hores fins al 28 de març, quan acaba el termini de les noves mesures, que entraran en vigor dilluns..

Per la seua part, la Federació d’Hostaleria de Lleida, de Girona, de Tarragona i la Intercomarcal (FIHRT) han reclamat que el Procicat permeti l’obertura dels locals per treballar a les terrasses fins a les 22.00 hores de la nit i poder servir sopars. En un comunicat, van celebrar l’“excel·lent notícia” del final del confinament comarcal i la reactivació d’algunes activitats, però van assegurar que no entenien el criteri per mantenir les restriccions d’horari.

La restauració reclama obrir les terrasses fins a les 22.00 hores i retardar el toc de queda a les 23

Segons les associacions, les activitat a les terrasses és innòcua en matèria de contagis i hi ha altres sectors amb riscos similars que poden treballar. A més, van exigir poder treballar a les terrasses de manera immediata a fi de poder equilibrar les despeses amb els ingressos “vist que no estan previstes compensacions o seran mínimes”. En tot cas, reclamen que el toc de queda es retardi fins a les 23.00 hores per poder servir sopars.

tracking