SEGRE

LLEIDA

L'OMS no veu motius per aturar la vacunació amb AstraZeneca

Catalunya retira 2.000 dosis del lot sota sospita de provocar casos de trombosi || La farmacèutica sols subministrarà un terç de les injeccions pactades fins al juny

Un sanitari inocula el fàrmac d’AstraZeneca a un professor a Barcelona.

Un sanitari inocula el fàrmac d’AstraZeneca a un professor a Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La subdirectora general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per a l’Accés a Medicaments, Mariângela Simão, va recomanar ahir seguir administrant la vacuna contra el coronavirus desenvolupada per Oxford i AstraZeneca fins que s’hagi aclarit la “relació causal” amb els casos de trombosi detectats en alguns pacients europeus. “Hi ha persones que moren cada dia, per la qual cosa és normal que hi hagi persones que han estat immunitzades i moren. Els informes disponibles fins ara no estableixen una relació directa amb els trombes ja que aquest percentatge s’ha observat també entre la població general”, va assegurar.

En aquest sentit també es va pronunciar l’Agència Espanyola del Medicament, que va afirmar que és un fàrmac segur i que no hi ha evidència que la seua administració hagi causat els problemes de trombosi.

L’Agència Espanyola del Medicament diu que no hi ha evidències que causi trombosi

Malgrat tot, a Espanya, diverses comunitats autònomes van optar per paralitzar momentàniament la inoculació amb el lot de vacunes sota investigació, com també ho han fet altres països europeus, encara que la major part de dosis d’aquest ja s’han injectat, segons va detallar el ministeri de Sanitat.

A Catalunya la conselleria de Salut va retirar de “manera preventiva” les 2.000 dosis que li quedaven de les 40.000 de les quals disposava, a l’espera d’un informe definitiu de l’Agència Europea del Medicament sobre els seus efectes. També van adoptar aquesta decisió Andalusia, les Canàries, Astúries i Castella i Lleó, regió que va notificar dos possibles casos d’efectes adversos relacionats amb la vacuna AstraZeneca. Un dels pacients va tenir una encefalitis immunològica no infecciosa i l’altre, un ictus.

Aquest és un nou escull a Europa per a la farmacèutica, que ahir va anunciar un nou problema de subministrament. AstraZeneca va reconèixer que durant el primer semestre de l’any només podrà entregar als països de la UE cent milions de dosis de la vacuna, un terç de totes les que havia acordat amb la Comissió Europea. Va indicar que únicament podrà entregar trenta milions de dosis abans que acabi el març.

tracking