SEGRE

ENSENYAMENT PREINSCRIPCIÓ

Màxim de 22 o 23 nens per aula a P3 a Lleida i deu municipis més

A Agramunt, Alcarràs, Balaguer, Cervera, Guissona, la Seu, les Borges, Mollerussa, Tàrrega i Tremp || Tant en centres públics com en privats, el curs vinent

L’alcalde, Miquel Pueyo, va visitar ahir l’escola Antoni Bergós, situada a la partida de Butsènit.

L’alcalde, Miquel Pueyo, va visitar ahir l’escola Antoni Bergós, situada a la partida de Butsènit.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els centres educatius de la ciutat de Lleida i deu municipis lleidatans més reduiran el curs vinent a 22 o 23 el nombre d’alumnes per classe a P3, en lloc dels 25 habituals. Educació havia avançat aquesta decisió, que ara es concreta una vegada finalitzades les taules locals de planificació de l’oferta educativa amb les administracions locals de cara a la preinscripció que comença aquest dilluns que ve.

Així, els municipis en els quals hi haurà 22 nens per aula són Agramunt, Alcarràs, Guissona, la Seu d’Urgell, les Borges Blanques, Mollerussa i Tremp, mentre que en tindran 23 Balaguer (excepte els col·legis de màxima complexitat, on seran 22) i Tàrrega. A la capital del Segrià, on s’ha modificat el mapa escolar, s’estableix una ràtio de 22 a les zones d’escolarització de Magraners, la Bordeta, centre i els col·legis complets de la perifèria i de 23 a les àrees de Barris Nord, Cappont-Instituts i Ronda-Exterior (també excepte els centres de complexitat màxima que per definició són de 22). Aquesta reducció continuarà en els cursos posteriors en els anys següents.

Reducció de ràtios

Educació destaca que aposta per reduir ràtios en lloc de tancar grups malgrat el descens de la població escolar de P3, que provoca una sobreoferta en els municipis que tenen més d’una escola. Així mateix, el director dels serveis territorials, Carles Vega, subratlla que la disminució de les ràtios inclou no només els centres públics sinó també els centres concertats, a l’estar sostinguts també amb fons públics.

L’objectiu d’aquesta decisió, emmarcada en el nou decret d’admissió d’alumnes, és aconseguir una distribució equilibrada de l’oferta per combatre la segregació escolar, treballar per l’equitat dels centres i evitar l’estigmatització de les escoles ubicades en entorns desfavorits. També està pensada per vetllar per la continuïtat de tots els projectes educatius de les escoles, donar estabilitat a equips docents i consolidar millores educatives.

D’altra banda, el Paeria impulsa la campanya La millor escola, la del meu barri, per potenciar que els nens estudiïn a l’escola de la zona on viuen, impulsar el sentiment de comunitat i reduir desplaçaments.

tracking