SEGRE

SERVEIS RECICLATGE

Lleida estendrà la recollida porta a porta d'escombraries des dels barris cap al centre

La Paeria lloa la bona resposta dels veïns de Balàfia i Pardinyes que ahir van iniciar aquest nou sistema de recollida amb el paper i el plàstic || Més comunitats demanen cubells per dipositar el cartró

Una veïna tira l’orgànica en un dels contenidors.

Una veïna tira l’orgànica en un dels contenidors.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria treballa amb l’empresa de recollida de residus l’ampliació del porta a porta a la ciutat de Lleida i, segons el tinent d’Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, s’anirà avançant des de les zones on ja està implementat el sistema (Ciutat Jardí, Vila Montcada i part de Balàfia i Pardinyes) fins a arribar al centre de la ciutat. Ahir es va posar en marxa el porta a porta a la zona nord-est d’aquests dos últims barris –entre l’avinguda Corregidor Escofet i la Mitjana i en edificis de Balàfia més pròxims a la rambla– amb la recollida del paper i el plàstic.

“Estic molt orgullós, ja que la resposta dels veïns ha estat unànime traient les escombraries”, va manifestar Talamonte, que va afegir que els pròxims seran els habitatges de l’altre costat de Corregidor Escofet i els del voltant d’Onze de Setembre, que fa frontera amb Ciutat Jardí.

Així, prop de 3.700 habitatges amb 7.600 veïns i 300 comerços de Balàfia i Pardinyes havien de treure ahir davant el portal el plàstic i el paper en bosses entre les 20.00 i les 22.00. Tanmateix, a les comunitats de més de cinc pisos hi ha cubells per dipositar paper i cartró i, en algunes a les quals no els tocava el cubell l’han sol·licitat. A més a més, la Paeria tampoc descarta posar-ne més si les escombraries sobresurten dels cubells. A diferència de Ciutat Jardí, els residus orgànics es dipositaran en nous contenidors que s’obren amb una clau personal.

Els veïns hauran de treure els dijous les escombraries de la resta i el plàstic, que també es recollirà els diumenges amb el paper i el cartró. Es mantenen els contenidors per al vidre.

“Valorarem posar contenidors per a l’orgànica a Ciutat Jardí”

El tinent d’alcalde Sergi Talamonte va afirmar que la recollida porta a porta a Ciutat Jardí “funciona de manera espectacular”, però que faran una enquesta als veïns per conèixer la seua satisfacció després de dos anys amb aquest sistema. “Sabem que en algunes zones d’alta densitat urbana hi ha dificultat amb l’orgànica i repensarem si posem els contenidors que hi ha a Balàfia i Pardinyes”, va assenyalar, encara que va assegurar que “la recollida d’aquest residu al barri és de les millors de Catalunya”.

Una veïna tira l’orgànica en un dels contenidors.

Una veïna tira l’orgànica en un dels contenidors.MAGDALENA ALTISENT

tracking