SEGRE

ENSENYAMENT PRÒXIM CURS

Arranca la preinscripció telemàtica per a 4.182 places de P3 i 5.448 de primer d'ESO a Lleida

Els centres de màxima complexitat donen cita prèvia a les famílies per ajudar-les de manera presencial amb els tràmits || La ciutat de Lleida estrena mapa escolar, que prima el criteri de proximitat

L’escola Pinyana ajuda les famílies amb la preinscripció.

L’escola Pinyana ajuda les famílies amb la preinscripció.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els centres educatius de Lleida ofereixen per al pròxim curs 4.182 places per a alumnes de P3 (1.446 de les quals a la capital) i 5.448 de primer d’ESO (2.190), segons dades d’Educació. Ahir va arrancar la preinscripció per a l’etapa d’Infantil i Primària i demà començarà la d’ESO, i totes dos finalitzen el dia 24. Aquest any les sol·licituds s’han de formalitzar íntegrament de manera telemàtica, encara que els centres de màxima complexitat, que són els que congreguen més alumnes vulnerables, ajuden les famílies amb els tràmits.

Així, donen cita prèvia als pares, que acudeixen al centre i una tècnica els assessora a l’hora d’emplenar la sol·licitud des d’un ordinador del col·legi. I és que hi ha famílies que no disposen d’aparells informàtics ni d’internet, va indicar la direcció de l’escola Pinyana de Balàfia.

A la capital, els canvis al mapa comporten novetats en l’assignació de punts per proximitat

En el mateix sentit, a l’institut escola Torre Queralt del Secà de Sant Pere ahir van ajudar a formalitzar cinc preinscripcions.

Una altra de les novetats de la preinscripció d’aquest any és la reducció de la ràtio de P3 de 25 a 22 o 23 alumnes a la ciutat de Lleida i uns altres deu municipis, així com el nou mapa escolar de la capital, que agrupa l’oferta d’Infantil i Primària per barris. L’objectiu és que els alumnes vagin al centre més pròxim al seu domicili i lluitar d’aquesta manera contra la segregació. Això comporta canvis en l’assignació de punts per proximitat respecte al que hi havia fins ara.

Educació ha habilitat, en aquest sentit, el portal preinscripcio.gencat.cat perquè les famílies poden trobar tota la informació per completar el procés de preinscripció. A partir del 19 d’abril podran fer el seguiment de la sol·licitud i al juny, conèixer la plaça obtinguda.

El termini de matriculació està previst del 14 al 18 de juny fins a primer d’ESO, i del 28 de juny al 2 de juliol per a segon, tercer i quart. La preinscripció per a Batxillerat i cicles d’FP serà de l’11 al 17 de maig i del 25 al 31 per als superiors.

tracking