SEGRE

Els sanitaris contagiats a Lleida baixen al mínim a l'estar immunitzats el 80%

Dels 5.000 que hi ha a Lleida, 4.000 ja han rebut la segona dosi de la vacuna

alt

Primeres injeccions amb la vacuna de Moderna a Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els contagis de Covid-19 en el personal sanitari de Lleida s’han reduït un 90% des de l’inici de la vacunació a aquest col·lectiu, ja que el 80% dels 5.000 professionals de la gerència de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Lleida, uns 4.000, ja estan immunitzats després que s’hagi acabat d’administrar les últimes segones dosis la setmana passada.

D’aquesta manera, està ocorrent el mateix que entre els usuaris de les residències, quan divendres només hi havia una persona encomanada a Lleida, ja que gairebé tots estan immunitzats. “Només hi ha algun cas entre el 20% que no està vacunat”, va afirmar el gerent territorial de l’ICS, Ramon Sentís.

Entre els no vacunats figuren, per exemple, treballadores embarassades o persones que fa menys de sis mesos que es van infectar de la Covid. I és que el protocol de Salut Pública indica que la primera dosi no s’administra fins sis mesos després d’haver passat la Covid, però que va entrar en vigor en plena campanya de vacunació al personal sanitari i la majoria no la va afectar.

Així mateix, l’any passat, entre juny i octubre, l’ICS va fer un estudi serològic, en el qual van participar 4.000 professionals d’Atenció Primària, hospitals i residències de Lleida, amb l’objectiu d’obtenir informaciósobre la seua situació immunològica i els nivells d’exposició al SARS-CoV-2. Els resultats van ser que un 7,4% va donar positiu en anticossos, per la qual cosa almenys 300 es van infectar. Tanmateix, no tots van participar en l’estudi, ja que era voluntari i molts ja sabien que s’havien infectat. Per exemple, fins al 7 de maig van ser 417.

A més, l’ICS va començar ahir un altre estudi serològic entre els sanitaris perquè cada un sàpiga quina quantitat d’anticossos ha generat gràcies a les vacunes de Pfizer i Moderna.

tracking