SEGRE

L'EMA, "convençuda" que els beneficis d'AstraZenenca superen els seus riscos

L’agència europea exposarà la seua conclusió aquest dijous

La vacuna Oxford-AstraZeneca

La vacuna Oxford-AstraZenecaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Europea del Medicament (EMA) va assegurar aquest dimarts que analitza si els casos reportats de tromboembolisme "són una coincidència o un efecte secundari estrany" de la vacuna d'AstraZeneca, encara que diu continuar "fermament convençuda" que els seus beneficis contra el covid-19 superen els seus riscos.

En una roda de premsa per videoconferència des d’Amsterdam, la directora executiva de l’EMA, Emer Cooke, va assegurar que els científics europeus prenen "molt seriosament la seguretat" de la vacuna.

L’EMA arribarà a una conclusió sobre això aquest dijous, però Cooke ha repetit el missatge que la institució ha traslladat ja en diverses ocasions des que la setmana passada diversos països informessin sobre casos de trombosi en persones vacunades prèviament amb aquesta vacuna i una dotzena d’ells, entre altres Espanya, Alemanya, França o Itàlia, decidissin paralitzar temporalment les injeccions.

Va a recordar que, durant els assajos clínics duts a terme per la farmacèutica, no van ser detectats casos de tromboembolisme posteriors a la vacunació

tracking