SEGRE

EQUIPAMENTS POLÈMICA

La FAV demana a la Paeria revisar el pla de l'alberg a Pardinyes

Creu necessari que hi hagi més diàleg i el veu sobredimensionat

El solar on està previst construir l’edifici modular per a temporers i el pla Iglú.

El solar on està previst construir l’edifici modular per a temporers i el pla Iglú.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAV) ha demanat a l’ajuntament revisar el projecte per construir un alberg per a persones sense llar i temporers al barri de Pardinyes al considerar que està sobredimensionat i no ha estat consensuat amb les entitats veïnals. Així ho va assegurar en un escrit remès a l’ajuntament en el qual creuen que “una capacitat per a 150 places, o més, la considerem excessiva en un equipament d’aquestes característiques”.

És per això que advoquen per “desdoblar l’equipament en dos edificis i en ubicacions diferenciades: una per a temporers i una altra per a persones sense llar”.

Malgrat que la FAV creu que la ciutat necessita un alberg, defensa que es construeixi la residència

Al seu torn, han sol·licitat tota la informació del projecte per fer “una proposta concreta, acreditada i contrastada”.

D’altra banda, la FAV assenyala que la comunicació del projecte per part de la Paeria “al nostre parer no ha estat el desitjable, ja que no s’ha fet ús dels canals habituals de participació ciutadana. Faria falta més diàleg”, indica.

Paral·lelament, la FAV reconeix que la ciutat necessita un alberg i que és “imprescindible” construir-lo. No obstant, insta la Paeria a complir el que ha promès amb les entitats veïnals de Pardinyes, ja que en el seu moment es va comprometre a construir una residència i centre de dia al solar on es vol fer l’alberg, en un solar del carrer Josep Pallach. Finalment, la FAV també advoca per “una redistribució equilibrada” dels equipaments de serveis socials a la ciutat.

Arran de l’anunci de la Paeria de construir l’alberg al carrer Josep Pallach, l’associació de veïns de Pardinyes i diverses entitats del barri van iniciar una recollida de firmes per tal d’exigir en aquest solar la residència per a la tercera edat.

tracking