SEGRE

ESNOTICIA

Lleida ha fet servir bona part de les 6.500 dosis d'Astrazeneca rebudes aquest mes

A l'espera de l'informe de l'Agència Europea del Medicament sobre la seua relació amb episodis de trombosi || Segueix la línia d'Alemanya, França i Itàlia després de la detecció de diversos casos

Fins a la data a Espanya s’han inoculat prop de 900.000 dosis de la vacuna d’AstraZeneca.

Fins a la data a Espanya s’han inoculat prop de 900.000 dosis de la vacuna d’AstraZeneca.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Sanitat va decidir ahir paralitzar per “precaució durant almenys 15 dies” la vacunació amb el fàrmac contra la Covid-19 desenvolupat per Oxford-AstraZeneca a l’espera de la investigació que està fent l’Agència Europea del Medicament (EMA) sobre si està vinculada o no amb els casos de trombosis “estranyes” que s’han detectat a diversos països europeus. La decisió es va prendre en un Consell Interterritorial de Salut convocat d’urgència.

Malgrat suspendre l’administració del sèrum d’AstraZeneca de manera cautelar, des de Sanitat van voler enviar un missatge de tranquil·litat a les persones ja vacunades amb aquesta fórmula assegurant que és “altament improbable” que desenvolupin un trombe. En aquest sentit van destacar que de les 17 milions de dosis injectades només s’han detectat aquestes alteracions en prop d’una vintena de pacients.

Salut deixarà d’administrar unes 125.000 vacunes d’AstraZeneca els propers dies

Espanya segueix així la línia d’altres països europeus, com ara Alemanya, França, Itàlia, Noruega o Àustria, que ja des de divendres van decidir anar suspenent de manera preventiva la vacunació amb el preparat d’AstraZeneca després de la detecció de diversos casos de trombosi i la mort d’una de les persones afectades, a l’espera de l’informe de l’EMA, que s’espera que es publiqui dijous dia 18. Aquesta, així com l’OMS, va recomanar la setmana passada continuar administrant el preparat al considerar que “els beneficis superaven els riscos”.

A Catalunya, aquesta decisió suposa immobilitzar unes 127.000 vacunes d’AstraZeneca entre el romanent que ja tenia Salut i les més de 37.000 que es van rebre ahir. El Govern va paralitzar ahir la petició de cites per vacunar-se dels col·lectius essencials i va cancel·lar les que ja tenia programades.

De moment a Espanya s’ha detectat un cas de trombosi de sins venosos en un pacient que havia rebut la vacuna. Fins a la data a l’Estat s’han inoculat 939.534 dosis d’AstraZeneca, dels més d’1,7 milions que s’han entregat.

En aquest sentit, la suspensió de l’administració d’aquesta vacuna pot fer retardar les previsions que hi havia d’assolir l’objectiu d’immunitzar el 70% de la població adulta abans que acabi l’estiu.

Lleida ha fet servir bona part de les 6.500 dosis rebudes aquest mes

Les regions sanitàries de Lleida i del Pirineu han rebut durant aquest mes de març més de 6.500 dosis d’Oxford-AstraZeneca i bona part d’aquestes s’han administrat. L’inici de la vacunació al personal essencial de la província va arrancar el passat 9 de febrer per a cossos de seguretat, personal docent, farmacèutics, psicòlegs, veterinaris, podòlegs i personal de presons, entre altres, d’entre 18 i 55 anys i, a finals de febrer, ja s’havia administrat la primera dosi a un 60% d’aquests col·lectius.

Des d’aleshores, s’han posat més de 43.400 primeres vacunes, però tot i això el departament de Salut no detalla quantes són a personal essencial, atès que també hi ha administrades primeres dosis de Pfizer i Moderna a usuaris i empleats de residències, sanitaris, dependents i majors de 80 anys. La segona dosi d’AstraZeneca s’ha d’administrar entre 10 i 12 setmanes després de la primera, motiu pel qual al personal essencial de Lleida li tocaria a partir del 20 d’abril.

tracking