SEGRE

L'OMS recomana continuar vacunant amb AstraZeneca

Considera que els beneficis són més grans que els riscos

Espanya també paralitza la vacunació amb Astrazeneca

Espanya també paralitza la vacunació amb AstrazenecaEuropa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha indicat aquest dimecres que recomana continuar les vacunacions contra la COVID-19 amb dosi d'AstraZeneca malgrat la suspensió ordenada a diversos països europeus, ja que els avantatges d’aquesta immunització "ara per ara són més grans que els riscos". L’agència de Nacions Unides va subratllar en un comunicat que és comú que es detectin efectes adversos en algunes persones després de rebre diferents tipus de vacunes, "la qual cosa no necessàriament significa que aquests estiguin relacionats amb la immunització".

També va assenyalar que els episodis tromboembòlics detectats en alguns pacients després de rebre la vacuna d'AstraZeneca, que van motivar la suspensió del seu ús a diversos països europeus, "ocorren amb freqüència i són la tercera malaltia cardiovascular més comuna".

La suspensió de les vacunacions en alguns països, va recalcar l’OMS, és una mesura de precaució que no tots els sistemes sanitaris han ordenat malgrat tenir la mateixa informació sobre efectes adversos, i en tot cas mostra que "el sistema de vigilància funciona i hi ha controls efectius".

L’organització amb seu a Ginebra va afegir que segueix en contacte amb l’Agència Europea del Medicament (EMA) i altres òrgans reguladors al món per vigilar la seguretat de les vacunes contra la COVID-19. També va destacar que el seu Comitè d’Assessorament per a la Seguretat de les Vacunes continua analitzant les dades de la vacuna d'AstraZeneca i podria emetre noves recomanacions en els propers dies.

Els dubtes sorgits a Europa per la vacuna d'AstraZeneca afecten l’OMS de forma especial ja que ara per ara la majoria de dosi que aquesta organització distribueix a països en desenvolupament mitjançant el programa COVAX és produïda per la firma suec-britànica.

Des de finals de febrer l’OMS i l’Aliança per a les Vacunes GAVI, amb ajuda d’altres organitzacions, estan distribuint uns 230 milions de dosi de la vacuna d'AstraZeneca a més de 140 països.

L’OMS va aclarir la setmana passada que les vacunes afectades per les suspensions en països europeus havien estat fabricades al Vell Continent, mentre que les del programa COVAX van sortir de factories de l’Índia i Corea del Sud, per la qual cosa els problemes d'AstraZeneca a Europa no haurien d’afectar el seu programa de distribució

tracking