SEGRE

ECONOMIA SERVEIS

La Paeria paga 3,48 milions per la zona blava i la grua el 2020 però només n'ingressa 2,64

Segons figura en la liquidació del pressupost, en el qual consta un milió pendent de cobrament || Els parquímetres van estar fora de servei durant els tres mesos de confinament domiciliari

Un parquímetre en una zona blava de la ciutat de Lleida.

Un parquímetre en una zona blava de la ciutat de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El contracte de la zona blava i la grua, que gestiona la concessionària Estacionamientos y Servicios, va sortir l’any passat car a la Paeria. I és que va gastar més en aquests serveis del que en va ingressar.

Segons consta en la liquidació del pressupost municipal del 2020, l’ajuntament va pressupostar una partida de despeses de 3,48 milions per al contracte d’aparcament regulat, encara que finalment va reconèixer unes obligacions de 3,22 milions, és a dir, que va abonar aquesta quantitat a la concessionària. En canvi, va ingressar 2,36 milions per zona blava i 279.177 per retirada de vehicles de la via pública (grua), cosa que suma 2,64 milions en total i suposa que va aportar uns 840.000 euros més del que va rebre per zona blava i grua.

El confinament per la Covid va passar factura l’any passat a les zones d’aparcament amb parquímetre, que no van generar ingressos en els mesos més crus de la pandèmia, quan el consistori les va deixar fora de servei. Això es reflecteix en la liquidació del pressupost.

Al principi es va pressupostar una recaptació de 5,34 milions per zona blava, encara que després la Paeria va fer una modificació a la baixa de 306.559 euros. Finalment es van generar uns drets de recaptació de 3,53 milions, però a 31 de desembre la Paeria només havia ingressat 2,36, de manera que queden pendents 1,16.

Si finalment els cobra, el balanç només serà lleugerament positiu. La Paeria estudia si resulta més idoni el model actual de gestió privada del servei o un de directe a càrrec de l’ajuntament o un ens municipal.

El mandat passat, quan el PSC governava en minoria i ERC estava a l’oposició, els dos grups van pactar municipalitzar-lo, però l’acord va quedar en res.

Transferència de 8,08 milions per cobrir el dèficit d’Autobusos L’ajuntament va transferir l’any passat a la concessionària Autobusos de Lleida-Moventis 8,08 milions d’euros per cobrir el dèficit que genera aquest servei. La liquidació del pressupost indica que inicialment el govern municipal va pressupostar 7,94 milions en aquest concepte, però després va afegir 139.330 euros en una modificació pressupostària, que sumen els 8,08 esmentats.

La injecció econòmica a l’empresa per part del consistori va en augment any rere any i en dos exercicis ha augmentat en al voltant d’un milió. De fet,

des que l’ajuntament va privatitzar el servei el 2003 s’ha disparat, ja que aquell any va ser de només 2,46 milions. El 2007 ja havia pujat a 4,2, deu anys després va ascendir a 7 i ara ja supera els 8.

La concessionària es va veure afectada el 2020 per les restriccions per la pandèmia i va demanar a la Paeria una renegociació del contracte, però aquesta ho va denegar.

tracking