SEGRE

ECONOMIA

Miquel Pueyo reclama a Adif que el tren d'alta velocitat de baix cost pari a Lleida

El paer en cap ha enviat una carta a la presidenta de l'ens on expressa la seva preocupació

Miquel Pueyo.

Miquel Pueyo.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo, ha reclamat a la presidenta d'Adif, Isabel Pardo de Vera, que Lleida tingui una parada del nou tren d'alta velocitat de baix cost d'OUIGO arran de les comunicacions d'aquest operador privat que no l'inclouen. En una carta tramesa a Pardo de Vera, Pueyo ha expressat la seva preocupació per aquesta exclusió de Lleida i ha assenyalat que més de 18.000 persones d'aquesta demarcació es desplacen diàriament fins a Barcelona.

L'alcalde també ha destacat l'aposta pel transport públic tenint en compte la situació d'emergència climàtica com a "eix principal" de l'acció de govern, que espera que coincideixi amb els objectius de Renfe i Adif.

Pueyo requereix a Pardo de Vera quines són les condicions d'utilització de les infraestructures públiques per part d'operadors privats i, en concret, d'OUIGO.

L'alcalde assenyala que hagués estat important i determinant preveure les condicions d'utilització de les infraestructures públiques per part dels operadors privats, de manera que el propi govern espanyol hagués garantit aquest servei amb parada a l'estació de Lleida, ja que, sense aquesta garantia és "difícil obligar o demanar" a una empresa privada que doni un servei concret.

El paer en cap manifesta la seva preocupació per les declaracions que han recollit diversos mitjans de comunicació així com la pròpia pàgina web de l'empresa OUIGO on anuncia la posada en servei de la línia Madrid - Saragossa - Tarragona - Barcelona sense incloure la parada a Lleida.

tracking