SEGRE

PAERIA LEGISLACIÓ

Aquestes són les multes per als abocaments de residus a l'Horta de Lleida

La nova ordenança preveu que els parcs fotovoltaics tindran un màxim de 20 hectàrees || Adjudicada la instal·lació de 46 càmeres de vigilància en tres anys

Un abocament il·legal d’escombraries a l’Horta aquesta setmana.

Un abocament il·legal d’escombraries a l’Horta aquesta setmana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La nova ordenança per a l’Horta preveu un quadre de sancions d’un mínim de 120 euros a un màxim de 3.000 en funció de la infracció. Una de les més habituals, l’abocament il·legal de residus, serà castigada amb una sanció d’entre 751 i 1.500 euros. Aquests són alguns dels punts que preveu la nova normativa, que l’equip de govern va presentar ahir als representants veïnals i als grups de l’oposició en una reunió de la comissió de l’Horta.

Segons l’esborrany de l’ordenança, al qual ha tingut accés SEGRE, hi haurà tres categories de sancions: lleus, greus i molt greus.

D’entre 120 i 750 € per a infraccions lleus, de 751 a 1.500 si són greus i fins a 3.000 per a les molt greus

Així doncs, les primeres s’aplicaran a accions com ara no mantenir les finques, fer activitats sense llicència, col·locar espantaocells acústics a menys de 200 metres de les cases o acampar de forma lliure. L’import d’aquestes multes va dels 120 als 750 euros.

Les infraccions greus, amb multes d’entre 751 i 1.500 euros, inclouen els abocaments d’escombraries, cometre 3 infraccions lleus en un any, no senyalitzar els elements que sobresurtin dels terrenys o no col·laborar en les tasques d’inspecció i control de l’ordenança, entre altres mesures. Finalment, les molt greus, sancionades amb entre 1.501 i 3.000 euros, són, entre altres, acumular 3 infraccions greus en un any, cometre accions deliberades que comportin un mal irreparable, o incomplir de manera reiterada els requeriments de l’administració.

A més, l’esborrany també detalla que els parcs solars tindran una superfície màxima de 10 hectàrees i de 20 si estan condicionats al manteniment d’activitats agropecuàries compatibles amb els plafons.

Paral·lelament, ahir també es va informar que la Paeria ha adjudicat el contracte per instal·lar càmeres de videovigilància a l’Horta, una demanda històrica dels veïns. S’ha adjudicat a Alphanet Security Sistems per 413.717,30 euros. S’instal·laran un total de 46 càmeres en tres anys.

L’agricultura i la ramaderia seran les activitats prioritàries

La convivència entre les activitats agrícoles pròpies de l’Horta amb veïns que hi resideixen però que no treballen al camp ha provocat friccions en els últims anys. Sobre això, l’esborrany de la nova ordenança estableix que l’activitat agrària i ramaderes són les principals de l’Horta, per la qual cosa “es poden dur a terme, sense autorització prèvia, d’acord amb les prescripcions establertes” en la normativa general d’usos agraris i ramaders. Respecte a les finques sense conrear, l’ordenança preveu que els seus propietaris tinguin l’obligació de fer un manteniment de la vegetació per evitar incendis. 

En aquest sentit, en el cas que el propietari no ho faci i no atengui els re· queriments, l’ajuntament podrà portar a terme aquest manteniment de manera subsidiària. 

tracking