SEGRE

ESNOTICIA

Salut mantindrà la desescalada tot i que els contagis deixen de baixar

Argimon insta a complir les mesures “per continuar donant aire i normalitzar” la situació || Espera 400.000 dosis setmanals a l'abril per vacunar massivament

Imatge de l’administració de segones dosis al pavelló de Tàrrega.

Imatge de l’administració de segones dosis al pavelló de Tàrrega.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va afirmar ahir que “estem estancats”, després de la baixada dels contagis de Covid-19 en les últimes setmanes. “En els últims dos dies, ha augmentat la positivitat dels test ràpids d’antígens i això augmentarà la velocitat de contagi del virus al voltant de l’1 a Catalunya”, va dir (ahir era de 0,95).

Malgrat tot, Argimon va precisar que “no volem fer passos enrere”, quant a les recents relaxacions de les restriccions, com la lliure mobilitat comarcal. “Tots hem d’intentar seguir les directrius”, com en el cas de la mobilitat, fer-ho amb la mateixa unitat de convivència, “per continuar donant més aire” als sectors afectats “i anar normalitzant a poc a poc”.

Argimon va recordar que “la situació és fràgil a nivell assistencial”. I és que ahir hi havia dos persones més a l’UCI amb Covid a Catalunya, 432, i a Lleida una més, 22. Tot i així, el total d’ingressats va baixar en 55 persones a Catalunya, amb 1.499; en sis a Lleida amb 101, i es va mantenir al Pirineu amb 21 hospitalitzats. Salut va notificar 970 nous casos a tot el territori, 63 al pla de Lleida i 20 al Pirineu, i 12 morts, cap a la província. Les taxes es van mantenir estables.

Salut dedicarà les dos properes setmanes a posar segones dosis a majors de 80 i a dependents

Respecte a la vacunació, Argimon va indicar que la previsió és començar a vacunar de forma massiva a l’abril, ja que s’esperen 400.000 dosis setmanals, més del doble que ara, però desconeix de quines farmacèutiques seran i va dir que la confirmació de l’arribada no és fins a dos dies abans.

Sobre el calendari, la subdirectora de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, va assenyalar que “les dos properes setmanes les dedicarem a posar les segones dosis a dependents i a majors de vuitanta anys”. Paral·lelament, s’està vacunant pacients trasplantats, dialitzats, amb tumors i altres malalties.

Quan arribin més vacunes a l’abril, es continuarà amb primeres dosis a dependents i majors de 80 “i després serà el torn de les persones d’entre 70 i 79 anys i de 60 a 69”, va afirmar Argimon.

Precisament, el CAP de Tàrrega va començar ahir a administrar la segona dosi de Pfizer a dependents i els seus cuidadors al Pavelló Municipal d’Esports. Es van administrar mig centenar de dosis, les mateixes que es preveuen inocular avui. A les portes de l’equipament, la principal conversa dels que esperaven era el nom de la vacuna que els posaven, ja que alguns van explicar que l’anunci de la suspensió de la d’AstraZeneca els havia fet dubtar. Malgrat els dubtes, tots els citats van rebre la segona dosi i en pocs dies estaran immunitzats, així com els usuaris i empleats de les residències geriàtriques i de persones amb discapacitat de Tàrrega.

tracking