SEGRE

Inspecció de més de 3.000 edificis antics a Lleida ciutat

L’edifici d’Anselm Clavé en el qual va ser precintat un pis.

L’edifici d’Anselm Clavé en el qual va ser precintat un pis.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió d’Urbanisme va informar sobre la modificació i aprovació definitiva de l’ordenança del Paisatge de Lleida, que amplia la possibilitat de requerir inspeccions tècniques d’edificis (ITE) a propietaris d’habitatges de més de 45 anys en tot el terme municipal, no només a les del Centre Històric.

El tinent d’alcalde Toni Postius va assenyalar que estan analitzant la base de dades pròpia i la de la Generalitat per determinar quants immobles han de passar la revisió i va xifrar que podrien ser entre entre 3.000 i 4.000. Postius va dir també que del centenar d’ITE que han requerit al Barri Antic finalment la Paeria n’efectuarà algunes de forma subsidiària a través dels col·legis d’Arquitectes i Aparelladors, al no acatar l’ordre els titulars.

Va remarcar que faran un seguiment especial de les obres de reparació de deficiències que siguin detectades en aquestes revisions. D’altra banda, l’ajuntament va precintar un pis de la tercera planta del número 15 del carrer Anselm Clavé arran de l’enfonsament del terra, que no va afectar la segona planta. Bombers i Urbana van acudir al lloc i la tècnica de guàrdia va determinar que no hi havia perill d’ensorrament, de manera que no es va haver de desallotjar l’edifici sinó només tancar el pis fins que el propietari hi emprengui reformes.

tracking