SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

L'ADN, clau per acusar ara un lleidatà d'una violació el 2017

Van trobar semen en la víctima amb un perfil genètic que coincideix amb el d'un detingut tres anys després per un altre delicte || S'enfronta a 7 anys de presó

L’acusat, ahir en el judici, està empresonat preventivament per altres causes.

L’acusat, ahir en el judici, està empresonat preventivament per altres causes.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Em vaig despertar tirada en un matalàs d’un pis del Barri Antic, mig nua, m’havien robat el mòbil i no recordo què va passar perquè aquella nit vaig sortir de festa i anava beguda. Només tinc flaixos de diversos homes damunt meu.

Llavors vaig anar a la policia i vaig denunciar una violació però no sé qui va ser.” Això és el que va explicar ahir a l’Audiència de Lleida una dona que el 26 d’agost del 2017 va acudir als Mossos d’Esquadra per denunciar que sospitava que l’havien violat. Els investigadors i metges que la van atendre li van trobar restes de semen a la vagina i a la roba que van analitzar per extreure’n l’ADN, encara que no van trobar cap sospitós amb aquest perfil genètic.

Tres anys després va saltar l’alarma a la base de dades dels cossos policials quan es va introduir un ADN que coincidia al 100%. Era el d’un lleidatà que havia estat detingut per un robatori.

Aquest individu es va asseure ahir al banc de l’Audiència acusat d’un delicte d’abús sexual amb accés carnal per via vaginal i pel qual la Fiscalia sol·licita que sigui condemnat a set anys de presó. El Ministeri Públic no l’acusa per agressió sexual al considerar que no hi va haver violència davant de l’estat de vulnerabilitat en el qual es trobava la víctima.

L’acusat, que sempre havia negat haver tingut relacions amb la denunciant, va canviar ahir de versió i va afirmar ahir que el sexe va ser consentit. Va afegir que aquella nit la denunciant es va discutir amb la seua parella i que la dona es va quedar amb ell de festa i van acabar tenint relacions sexuals.

En canvi, la víctima va explicar que aquella nit va sortir amb una amiga, que va corroborar aquesta versió. Per la seua part, l’agent dels Mossos d’Esquadra que va recollir la denúncia, va declarar que “la dona estava en estat de xoc i traumatitzada pel que havia passat i vam activar el protocol, com que l’examinessin a l’hospital.

També vam recollir la seua roba”. A banda dels set anys de presó, la Fiscalia sol·licita set anys més de llibertat vigilada un vegada compleixi la pena imposada, una ordre d’allunyament de 100 metres durant un període de 10 anys i que indemnitzi la víctima amb 9.000 euros pels danys morals causats.

La defensa va demanar l’absolució.

tracking