SEGRE

URBANISME COMISSIÓ

La suspensió de llicències frena un parc solar de 250 hectàrees

Projectat entre Sucs i Raimat, i la Paeria va rebre consultes per a una desena || Nou tràmit per a un edifici comercial i de pisos entre Blondel i Sant Antoni

Una vista de l'Horta de Lleida.

Una vista de l'Horta de Lleida.Òscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La suspensió temporal de llicències per instal·lar parcs solars en sòl no urbanitzable i urbanitzable no delimitat, a l’espera de redactar una normativa ques reguli aquestes instal·lacions, ha frenat la possible ubicació d’una desena d’entre una i de 250 hectàrees. La comissió d’Urbanisme va debatre ahir aquesta suspensió, que es portarà al ple, i segons ha pogut saber aquest diari el parc fotovoltaic de 250 hectàrees estava projectat en una zona en l’entorn de Sucs i Raimat. Representants veïnals de l’Horta havien mostrat la seua preocupació perquè aquestes instal·lacions proliferessin, amb la qual cosa es perden zones de cultiu.

La comissió també va informar de la proposta provisional de pla de millora urbana d’ordenació de volums i composició de façanes de Blondel 94 i Sant Antoni 33, on està previst un edifici residencial i comercial.

El pla preveu conservar unes restes arqueològiques i millorar la connexió entre els dos carrers.

A més, va abordar l’aprovació provisional de la modificació de l’article 22 del pla general que regula les distàncies mínimes per autoritzar granges a l’Horta, que estava desfasat, així com un canvi de qualificació del solar entre Riu Ebre, Salvador Espriu, Riu Besòs, Abat Escarré, Esperança González i Agustí Duran sol·licitat per la Generalitat per acollir usos sanitaris, a banda d’educatius. Va informar de la proposta de modificar el pla perquè el Bosquet de Palauet sigui parc urbà i del pla per compatibilitzar al Pla de Montsó els usos d’autoescola i els propis de l’Horta.

tracking