SEGRE

SANITAT TECNOLOGIA

L'Arnau de Lleida renova el seu material neuroquirúrgic

Un neuronavegador i un microscopi d'alta precisió || Evitarà 50 derivacions anuals a altres centres i donarà més fiabilitat

Sanitaris de l’Arnau, amb el neuronavegador i el microscopi.

Sanitaris de l’Arnau, amb el neuronavegador i el microscopi.INSTITUT CATALÀ DE LA SALUT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El servei de Neurologia de l’hospital universitari Arnau de Vilanova (HUAV) de Lleida ha renovat el seu equip amb l’adquisició d’un neuronavegador i un microscopi d’última generació, que permetran millorar l’assistència al pacient neuroquirúrgic i evitarà unes 50 derivacions anuals a altres centres, ja que fins ara es tractava de casos que no podien assumir-se amb prou garanties, com passava amb les extirpacions de tumors cerebrals.

Fuat Arikan, responsable del servei de neurocirurgia de l’HUAV i cap clínic del servei de Neurologia de l’hospital universitari Vall d’Hebron, va explicar que “el neuronavegador es comporta com si es tractés d’un GPS cerebral, ja que incorpora les proves de radiodiagnòstic prequirúrgiques que es porten a terme als pacients en el camp operatori”. En el cas del microscopi, serveix per magnificar el camp quirúrgic i dotar de més precisió el cirurgià per respectar les estructures cerebrals relacionades amb la lesió.

“Com més seguretat i fiabilitat, menys complicacions, menys risc de seqüeles, disminució del temps d’hospitalització i convalescència i, en definitiva, una millor assistència per al pacient”, va declarar Arikan.

Val a dir que l’adquisició d’ambdós instruments mèdics ha estat possible gràcies al finançament de la Diputació de Lleida.

tracking