SEGRE

L'informe de l'OMS també desvincula AstraZeneca dels casos de trombosi

L'organisme conclou que la vacuna "continua tenint més efectes positius que riscos"

Espanya també paralitza la vacunació amb Astrazeneca

Espanya també paralitza la vacunació amb AstrazenecaEuropa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha assegurat aquest divendres que la informació disponible fa descartar que la vacuna d'AstraZeneca causi un "increment general" de problemes de coagulació que portin a patir trombosi. Un dia després que l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) insistís que el vaccí és "segur i eficaç" després que una vintena d'estats de la Unió Europea n'haguessin aturat el subministrament per la detecció d'alguns casos de trombosi, els científics de l'OMS asseguren que els casos detectats en persones vacunades estan "en la línia de les xifres esperades" perquè són fets "comuns".

"Les taxes observades són inferiors a les esperades" en població general, diu l'informe de l'OMS.

Pel que fa als casos "escassos" de trombosi del si venós cerebral, també detectats a Europa, l'OMS nega que tinguin cap relació amb la vacuna "en aquest moment". "L'EMA ha analitzat 18 casos en un total de més de 20 milions de vacunats", apunta. Així, els científics de l'OMS conclouen, com en el cas també de l'EMA, que la vacuna d'AstraZeneca "continua tenint més efectes positius que riscos" i que "té un potencial enorme per evitar les infeccions i reduir les morts arreu del món".

Amb tot, l'OMS insta les autoritats dels estats a supervisar els possibles efectes secundaris de totes les vacunes i a informar els professionals sanitaris de possibles símptomes per la vacunació.

tracking