SEGRE

BARRIS HABITATGE

Roben fins i tot les plaques solars d'un bloc de pisos de Lleida

L'edifici és nou, està buit, és de la Sareb i ha estat desvalisat || Veïns de l'immoble adjacent denuncien que ara els lladres salten a les seues terrasses

Vista de l’edifici que ha estat desvalisat, del qual també s’han emportat part de les plaques solars.

Vista de l’edifici que ha estat desvalisat, del qual també s’han emportat part de les plaques solars.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un edifici buit propietat d’una entitat bancària s’ha convertit en el blanc d’un grup de lladres que fa setmanes que desvalisen tot el que hi ha. De fet, han tret fins i tot plaques solars de la teulada de l’immoble i ara fa diversos dies que intenten fer el mateix al bloc adjacent, el dels números 27-29 del carrer Palauet, que sí que està habitat i on alguns veïns els han sorprès emportant-se objectes de les seues terrasses. Aquesta és la tensa situació que viuen els veïns d’aquests pisos a la Bordeta, que ha provocat que visquin amb por i amb l’angoixa de poder trobar-se els lladres als seus pisos en qualsevol moment del dia.

“Això és una angoixa”, reconeix un veí. “L’edifici buit [al qual s’accedeix pel carrer Torrelameu] és propietat de la Sareb i sempre ha estat buit, però de fa un temps ençà hi ha gent que entra i roba tot el que pot, fins i tot les plaques solars, però ara intenten fer el mateix al nostre i fa dos dies em vaig trobar dos persones robant a la meua terrassa”, diu aquest veí, que reconeix que ha de viure amb les persianes abaixades i fer guàrdies nocturnes per por que li passi alguna cosa a la seua família.

“Salten d’un terrat a l’altre i ja han intentat robar les plaques, forçar l’accés a les escales i a més de trobar-nos-els a les terrasses, els hem enxampat als trasters”, afegeix un dels inquilins d’aquest bloc. Davant d’aquesta situació, els veïns només veuen viable “que el propietari tapiï l’accés a l’altre edifici i ja està, perquè els Mossos d’Esquadra ens han dit que si no els atrapen in fraganti no poden fer res”.

Per la seua part, la presidenta de l’associació de veïns de la Bordeta, Mari Carme Guerrero, afegeix que “algunes peces de les plaques que han robat estan descollades i si fa vent poden caure a terra i podria passar una desgràcia, i no diguem ja si algun veí troba els lladres a la seua terrassa i fan alguna cosa que no sigui sortir corrent”. Guerrero va afegir que n’han informat la Sareb i la Paeria, però “ningú no està solucionant aquest calvari per als veïns”.

Per la seua part, l’ajuntament va dir que estan fent un seguiment de la situació d’aquests blocs del carrer Palauet, però va precisar que la seguretat és responsabilitat dels Mossos d’Esquadra.

Vista de l’edifici que ha estat desvalisat, del qual també s’han emportat part de les plaques solars.

Vista de l’edifici que ha estat desvalisat, del qual també s’han emportat part de les plaques solars.MAGDALENA ALTISENT

tracking