SEGRE

ESNOTICIA

Salut demana precaució per evitar una nova onada de casos que ompli les UCI

Després de relaxar les restriccions, ja que encara hi ha 423 malalts crítics, 24 a Lleida

Imatge d’arxiu de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Imatge d’arxiu de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern va fer ahir una crida a la població perquè sigui “més prudent que mai” després de la relaxació de les restriccions per la pandèmia, com ara permetre la mobilitat fora de la comarca a persones de la mateixa unitat de convivència, per evitar que augmentin els contagis de Covid i tensar més les UCI. “Hi ha un estancament en la baixada de nous casos”, va reiterar la consellera de Salut, Alba Vergés, que va afirmar que “la voluntat és mantenir les mesures més enllà dels quinze dies”, que acaben el 28 de març.

Per la seua part, el director del CatSalut, Adrià Comella, va recordar també que el sistema sanitari està tensat i que la baixada d’ocupació de les UCI és molt lenta. “Ara hi ha 423 persones crítiques i si hi ha una altra onada podrien ingressar 400 persones més”, va afirmar. A Lleida ahir hi continuava havent 24 persones a l’UCI i eren més del 64 per cent de tots els pacients greus. A més, quatre d’ells seguien a l’UCI després d’haver superat la Covid, mentre que onze tenien suport respiratori i eren a planta. En total hi havia 100 ingressats al pla de Lleida i 21 al Pirineu.

Comella també va destacar que hi ha un alentiment de la baixada de les infeccions respiratòries. “Fa quatre setmanes es van reduir en un 20% i aquesta, només un 2%”. D’altra banda, va dir que es manté tota l’activitat relacionada amb altres patologies gràcies a la col·laboració entre els hospitals.

Per la seua part, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va explicar que hi haurà controls als aparcaments dels parcs naturals i que hi ha moltes descàrregues de certificats per justificar desplaçaments.

Així mateix, ahir es van notificar 1.490 casos a Catalunya, 113 a Lleida, i 30 morts. De fet, el Conselh Generau va notificar dos morts de més de 85 anys a Aran. El risc de rebrot va baixar 46 punts al Pirineu, amb 424, i la velocitat de contagi (Rt) va disminuir a un 1,12. Al pla, el rebrot va pujar als 291 punts (+18) i l’Rt a un 1,05. Finalment, a Catalunya, el risc de rebrot és de 190 punts i l’Rt de 0,99.

Les reinfeccions del virus són més freqüents en majors de 65 anys La majoria de les persones que han patit la Covid estan protegides de tornar a contreure’l durant almenys sis mesos, però els majors de 65 anys són més propensos a la reinfecció, segons una investigació publicada a The Lancet. L’estudi confirma que només un 0,65% de persones va donar positiu en una PCR dos vegades. Tanmateix, la infecció prèvia atorgava als menors de 65 anys una protecció del 80% contra la reinfecció, però als de més de 65 anys només els en conferia una del 47%.

tracking