SEGRE

URBANISME BARRIS

Paeria reclama 50.000 € a les firmes que van cobrir la pista de la Bordeta

Els demana que paguin la nova carpa i les despeses per la retirada de la que van instal·lar quan va col·lapsar el 2018 || A més, ordena a una redactar un nou projecte

La pista poliesportiva de la Bordeta només conserva l’estructura que suportava la carpa.

La pista poliesportiva de la Bordeta només conserva l’estructura que suportava la carpa.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament ha reclamat a les empreses que van instal·lar la coberta de la pista esportiva de la Bordeta que assumeixin el cost estimat per a la reconstrucció i el que va comportar desmuntar-la i buidar-la d’aigua després que col·lapsés a causa d’un tempesta l’octubre del 2018, tres mesos després de ser inaugurada. Les empreses encarregades d’aixecar aquesta infraestructura van ser Iaso SA, que va redactar el projecte, i Carpas Zaragoza SL, que va instal·lar la carpa.

L’ajuntament les considera responsables que l’equipament col·lapsés i és per això que, d’una banda, els demana que abonin a parts iguals els 44.582,88 euros en els quals estima el cost per reconstruir la coberta, a l’espera de determinar la quantitat definitiva, així com 6.995,10 euros més, que va ser l’import que va costar retirar la que va quedar destrossada. D’altra banda, el consistori reclama, però únicament a l’empresa Iaso, que redacti un nou projecte per a la coberta de la pista en un termini màxim de quatre setmanes des que li va notificar aquesta ordre, que va ser a mitjans d’aquest mes.

La redacció d’aquest projecte està valorat en 15.550,92 euros..

Val a recordar que a més de Iaso i Carpas Zaragoza, l’empresa Turolense Leridana de Construcciones també va participar en l’obra, però l’ajuntament va descartar demanar-los responsabilitats ja que únicament es va encarregar d’instal·lar l’estructura que suportava la coberta, que no va col·lapsar, a diferència de la carpa. L’ajuntament va adoptar la resolució després que un informe d’un tècnic municipal conclogués que tant Iaso com Carpas Zaragoza són “els únics responsables del col·lapse d’aquest equipament”.

És per aquest motiu que l’ajuntament els ha ordenat tant redactar un nou projecte per a la carpa com abonar 25.788,00 euros cadascun per sufragar les despeses d’una de nova i les que es van generar per la retirada de la que es va ensorrar l’octubre del 2018.

Cobrir la pista poliesportiva de la Bordeta era una vella reivindicació de l’associació de veïns del barri. Tanmateix, al cap de tres mesos d’estrenar-se va col·lapsar i des d’aleshores la pista està descoberta, la qual cosa ha motivat les queixes de l’associació veïnal.

tracking