SEGRE

ESNOTICIA

445 PCR en quatre hores

El cribratge massiu a la ciutat de Lleida per detectar asimptomàtics, davant la pujada del 40% dels positius en dos setmanes, va arrancar ahir a la tarda amb cues davant la carpa instal·lada a la Zona Alta i queixes per l'organització. Es van fer 445 PCR i el dispositiu seguirà avui de 10.00 a 19.00, i també demà si segueix l'alta demanda

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer dia de cribratge massiu a la ciutat de Lleida es va saldar amb llargues cues davant la carpa instal·lada a l’avinguda Rovira Roure i queixes de persones que Salut havia citat a través d’un SMS que no van poder fer-se la prova. A moltes els van demanar que marxessin davant la impossibilitat d’atendre tota la demanda.

Entre les 15.00 i les 19.00 es van practicar 445 PCR, i el dispositiu seguirà avui tot el dia i, si Salut considera que hi ha prou demanda, també demà. Aquest cribratge té l’objectiu de detectar positius asimptomàtics i tallar cadenes de contagi davant l’increment del 40% dels nous positius a Lleida en dos setmanes.

Salut va argumentar que es va demanar a persones que se n’anessin de la cua perquè ja s’havia assolit el límit de PCR que es podien practicar. També va indicar que el dispositiu d’avui serà com el d’ahir, però ampliat amb alguns professionals, i va remarcar que si continua la demanda prolongarà el cribratge a demà divendres.

El risc de rebrot a la capital és de 552 punts i la velocitat de reproducció del virus (Rt), d’1,23. Les xifres són molt elevades, però ni de bon tros són les més altes de les capitals de comarca. De fet, la ciutat de Lleida es troba en la quarta posició tant en un indicador com en l’altre. El de risc de rebrot el lidera Sort amb 1.918 punts, seguit de Mollerusa (1.558) i Vielha (800). A Tremp també és alt, amb 450 punts. L’Rt més elevada és la de la capital del Pla d’Urgell, amb 2,42, i la segueixen Tremp (1,75) i Tàrrega (1,43).

La Paeria notifica en una reunió que contractarà persones per vigilar que no es formin grups

Per la seua part, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, es va reunir ahir amb representants de la Cambra de Comerç, la Federació de Comerç, Pimec Comerç, la Coell i la Federacinó d’Hostaleria per informar-los de la situació actual i tots es van comprmetre a contribuir a transmetre a la ciutadania la necessitat d’extremar les precaucions. En aquest sentit, està previst vetllar pel compliment de les distàncies de seguretat a les zones comercials de la ciutat i perquè els clients de locals hotelers portin la mascareta.

Així mateix, assistents a la reunió van indicar que es preveu que voluntaris de la Creu Roja vigilin a l’Eix Comercial que no es formin grups, per exemple, i van afegir que al maig la Paeria contractarà personal per a aquesta tasca.

Sobre el pla de vacunació a Catalunya, la consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar que dimarts van administrar prop de 60.000 dosis, la xifra més alta des de l’inici de la campanya. Va detallar que en un dia es va passar d’haver vacunat el 37% de majors de vuitanta anys al 44,7 per cent, i va subratllar que, si tenen dosis, vacunaran els dies de festa de la Setmana Santa.

Les cues davant la carpa del SEM a la Zona Alta van ser constants ahir a la tarda.

Les cues davant la carpa del SEM a la Zona Alta van ser constants ahir a la tarda.RR

tracking