SEGRE

SUCCESSOS RESTRICCIONS

VÍDEO | Tres detinguts i quatre urbans ferits en un aldarull al Barri Antic de Lleida

Es va iniciar a l'intentar la Urbana identificar un individu que es va negar a complir el toc de queda nocturn || Un elevat nombre de persones va envoltar els agents

VÍDEO | Tres detinguts i quatre urbans ferits en un aldarull al Barri Antic de Lleida

VÍDEO | Tres detinguts i quatre urbans ferits en un aldarull al Barri Antic de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una actuació de la Guàrdia Urbana per fer complir les restriccions per la Covid va acabar la nit de divendres amb tres detinguts i quatre agents ferits al Barri Antic. Els fets van tenir lloc quan passaven pocs minuts de les deu de la nit i una patrulla feia tasques de vigilància al carrer Boters.

Els agents van observar un individu que estava consumint begudes alcohòliques a la via pública i el van instar que se n’anés a casa, a la qual cosa aquest es va oposar. Quan els urbans van intentar identificar-lo, l’home va tornar a mostrar una forta resistència i fins i tot va arribar a agredir un dels agents.

En aquell moment, la patrulla va començar a detectar que es congregaven a la zona un important nombre de persones, que els envoltaven i intentaven impedir l’actuació policial, per la qual cosa van haver de demanar reforços amb més patrulles de la Urbana així com dels Mossos d’Esquadra. L’individu, a l’intentar escapar-se del lloc, va donar un cop a la cara a un dels agents policials.

Durant la intervenció, dos individus més van agredir tres agents, fins i tot amb mossegades i cops a la cara. Finalment, els tres agressors, que van poder ser identificats com tres veïns de Lleida d’entre 29 i 40 anys, van ser arrestats per un delicte d’atemptat a l’autoritat. Després de ser traslladats a dependències de la Guàrdia Urbana, està previst que passin a disposició judicial durant les pròximes hores.

Un agent ja va ser agredit en una actuació per un ‘botellón’ amb més de 200 joves a la canalització

No és la primera vegada que es produeixen aquest tipus de situacions al Barri Antic. El mes de juny passat, en plena pandèmia, una actuació rutinària de la Guàrdia Urbana va acabar amb un aldarull en el qual una dona va ser arrestada per agredir un dels agents, al qual va mossegar després de negar-se a identificar-se. La Urbana estava fent una actuació al carrer Boters per identificar un home amb material robat d’establiments de l’Eix Comercial. En un moment donat, desenes de persones van començar a congregar-se a la zona i van increpar els agents amb acusacions de racisme i insults, cosa que va obligar a sol·licitar reforços, també als Mossos d’Esquadra.

En aquesta zona és habitual que les patrulles de la policia hagin de comminar les persones que es troben al carrer a complir el toc de queda nocturn, per la qual cosa sempre es fa una advertència i no sempre acaba en sanció per incomplir les restriccions sanitàries decretades per la Covid-19.

S’ha de recordar que ara fa dos setmanes un altre agent va ser agredit, al rebre una pedrada al cap durant una actuació policial, també conjunta amb la policia catalana, per dissoldre més de 200 joves s’havien congregat a la canalització del riu Segre per fer un botellón. Mentre els agents parlaven amb les persones que hi havia congregades per demanar-los que abandonessin el lloc, diverses persones van llançar pedres i botelles contra els agents, i una de les pedres va impactar al cap d’un d’ells, que va haver de rebre diversos punts de sutura en un centre mèdic.

En els últims dies s’ha incrementat la vigilància en zones on podrien produir-se aglomeracions de persones, com ara el Turó de la Seu Vella i la canalització del riu Segre, per complir les restriccions.

L’actuació va tenir lloc divendres passades les deu de la nit al carrer Boters de Lleida.

L’actuació va tenir lloc divendres passades les deu de la nit al carrer Boters de Lleida.MAITE MONNÉ

tracking