SEGRE

Argimon, sobre els pacients covid a les UCI: "Si anem a aquest ritme no serà sostenible"

Salut anuncia que ja s'està vacunant a persones de 79 anys a Lleida

Sanitaris atenent malalts de Covid a l'hospital Arnau de Vilanova en una imatge d'arxiu.

Sanitaris atenent malalts de Covid a l'hospital Arnau de Vilanova en una imatge d'arxiu.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha alertat aquest dimarts de la situació a les unitats de cures intensives (UCI) catalanes davant d’una eventual quarta onada de la pandèmia de coronavirus: "Anem a un ritme que no podem sostenir".

Ho ha explicat en roda de premsa juntament amb la subdirectora general de promoció de salut de la Generalitat, Carmen Cabezas, quan aquest dimarts s’han registrat un total de 445 d’ingressats a les UCI de centres públics i privats de Catalunya.

Argimon ha recordat que el passat 26 de març Catalunya va baixar dels 400 ingressats en llits de crítics mentre que, deu dies més tard, "la tendència està anant cap a pitjor", segons ha lamentat el secretari de Salut Pública.

"Si anem a aquest ritme no serà sostenible", ha reiterat Argimon sobre el nombre d’ingressats a UCI i el control de la pandèmia, advocant per abordar la situació, i ha subratllat que és l’indicador principal per prendre o no mesures restrictives.

A més, el secretari ha argumentat que en els propers deu dies també hauran d’analitzar i avaluar l’"impacte de tota la interacció social" que s’ha registrat durant la Setmana Santa, encara que ha aclarit que les xifres de les UCI catalanes no venen d’aquests dies de festes.

D'altra banda, Argimon ha celebrat l'anunci del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha anunciat avui l'arribada de 87 milions de dosis entre abril i setembre. El secretari, però, ha demanat més "concreció" per poder planificar la campanya de vacunació.

Paral·lelament, ha avançat que ja s'està vacunant a persones de 79 anys a Lleida i Barcelona.

tracking