SEGRE

UNIVERSITAT CRIBRATGE MASSIU

PCR d'automostra i tests serològics a la UdL els dimecres i dijous durant tres setmanes

Arranquen demà i passat al campus de Cappont, i seguiran per Agrònoms els dies 14 i 15, el Rectorat el 21 i Ciències de la Salut el 22 || Alumnes i personal s'han d'inscriure en un aplicador

Les proves estan destinades a alumnes, però també a personal de la UdL de totes les edats.

Les proves estan destinades a alumnes, però també a personal de la UdL de totes les edats.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cribratge massiu que el departament de Salut ha programat a la Universitat de Lleida (UdL) s’iniciarà demà i el procés es prolongarà durant tres setmanes. Oferirà a estudiants i personal la possibilitat de fer-se PCR d’automostra per saber si són positius asimptomàtics o negatius i també tests serològics ràpids (amb sang d’una punxada al dit) per conèixer si es tenen anticossos.

Poden optar per una sola prova o bé fer-se les dos. En aquest cas, primer se’ls practicarà la PCR i, després la serologia.

La campanya arrancarà demà al campus de Cappont, concretament al soterrani de l’edifici polivalent, on també es practicaran les proves dijous. A l’Escola d’Agrònoms estan programades per als dies 14 i 15, al Rectorat començaran el 21 i a Ciències de la Salut, el 22.

En tots els casos, l’horari és de 9.00 a 14.00 i de 15.00 a 19.00 i per participar en el cribratge és necessari inscriure’s en l’aplicador https://citapreviaudl.simplybook.it/v2/#book/service/90. Al campus d’Igualada de la UdL, a l’estar ubicat en una altra regió sanitària, les proves no es faran ara.

Les proves no estan previstes per a persones amb símptomes, vacunades o que hagin passat la Covid

Les proves són voluntàries i estan dirigides a persones de la UdL asimptomàtiques de qualsevol edat, sempre que no hagi passat la Covid-19, no tinguin símptomes ni estiguin vacunades, encara que sigui només amb la primera dosi. En el cas dels estudiants que per la seua programació acadèmica no són a Lleida aquells dies, podran fer-se les proves en altres campus universitaris i, recíprocament, alumnes d’altres universitats que estiguin a Lleida es poden inscriure aquí per al cribratge. Així mateix es pot escollir lliurement qualsevol dels punts del cribratge independentment del campus en el qual s’estudiï o treballi.

Salut recorda que la informació derivada del cribratge és important per definir les mesures de contenció de la pandèmia en les properes setmanes i pot ser clau per aconseguir la normalitat acadèmica.

En aquest sentit, Gómez afirma que, atès “el cicle que solen portar les onades”, l’augment “cauria a mitjans de juny”, mes en què se celebren les proves. Apunta que s’haurien de fer en “un moment en què la situació fos de baixada” i va afegir que, si no fos així, “es tornaria a retardar la selectivitat, per acord entre Educació, universitats i autonomies”.

Els rectors no descarten retardar la selectivitat si pugen els casos

El president de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles, José Carlos Gómez Villamandos, no descarta que la selectivitat es retardi si els contagis pugen a l’estiu.

tracking