SEGRE

Catalunya torna al confinament comarcal a partir de divendres

Dissabte es recuperarà el límit de 6 persones en les reunions

Un control dels Mossos dijous a la tarda a l’Ll-11 als Alamús.

Un control dels Mossos dijous a la tarda a l’Ll-11 als Alamús.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Procicat ha aprovat tornar al confinament comarcal a partir de divendres, segons ha confirmat el Govern en roda de premsa. La resolució actual, que permet sortir de la comarca amb el grup de convivència, havia d'estar vigent fins divendres a la nit, però el Procicat ha avançat la limitació de la mobilitat en una reunió d'urgència aquest dimecres al migdia. El confinament comarcal entrarà en vigor la mitjanit de dijous a divendres i durarà d'entrada fins el 19 d'abril.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que la resposta és "obligada" davant l'augment de casos i que les mesures són les més "acurades, justes i imprescindibles" possibles.

El nombre d'ingressats als hospitals i a les UCI per covid-19 ha augmentat en els darrers dies i les previsions apunten a un empitjorament dels indicadors, entre els efectes que pugui tenir la Setmana Santa i l'infradiagnòstic d'aquests dies festius.

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha assegurat aquest dimecres que "ara toca fer un pas enrere", després de la decisió del Procicat de tornar al confinament comarcal i eliminar la possibilitat que persones d’una mateixa bombolla de convivència puguin traspassar el perímetre de la comarca.

En roda de premsa juntament amb la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, Argimon ha subratllat que el "principal problema" és el creixement que s’està produint en les UCI.

Vergés ha afirmat que "s’ha d’actuar més intensament" davant dels indicadors epidemiològics i frenar el creixement, i ha dit que advocar per unes mesures el més justes possibles, que seran vigents fins el 19 d’abril.

De la seua banda Sàmper ha detallat que a partir de dissabte a la matinada decau la limitació a 4 de les persones que es poden reunir en interiors que decretava la resolució estatal vigent ara. A partir de llavors el nombre màxim de persones que es poden reunir en qualsevol cas serà de sis.

tracking