SEGRE

PANDÈMIA RESTRICCIONS

Multen 204 persones i set bars per infraccions Covid per Setmana Santa

Un total de 139 denúncies van ser per saltar-se el toc de queda || La majoria de sancions, per ignorar el confinament perimetral, van ser al Pirineu

Imatge de l’aldarull divendres passat pel toc de queda.

Imatge de l’aldarull divendres passat pel toc de queda.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van denunciar durant la Setmana Santa, entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua, un total de 204 persones per haver-se saltat les restriccions de mobilitat per la Covid-19 a les comarques de Lleida. A més, van sancionar els responsables de set restaurants per incompliments en l’aforament o l’horari.

La majoria de sancions, al voltant del 70 per cent, van ser per saltar-se el toc de queda. Concretament, hi va haver 89 persones multades per aquesta raó a la regió policial de Ponent (comarques del pla) i 50 a la regió Pirineu Occidental (comarques de muntanya).

Precisament, l’incompliment del toc de queda va provocar un greu aldarull divendres a la nit al Barri Antic de Lleida que va acabar amb tres detinguts per un delicte d’atemptat a l’autoritat i quatre agents de la Guàrdia Urbana ferits (vegeu SEGRE de diumenge). Un total de 65 denúncies més entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua van ser per saltar-se les restriccions perimetrals com viatjar fora de la comarca amb acompanyants més enllà del grup bombolla o canviar d’autonomia.

D’aquesta infracció, 57 casos van ser detectats al Pirineu i vuit al pla. Quant a la restauració, hi va haver set denúncies, de les quals dos les va aixecar la Guàrdia Urbana de Lleida.

Hi va haver una altra sanció a Ponent i quatre més en establiments del Pirineu..

A Catalunya, els Mossos i les policies locals van imposar 5.330 sancions. Unes 1.500 van ser per saltar-se el toc de queda, segons va explicar el director de la policia catalana, Pere Ferrer, a Catalunya Ràdio. També hi va haver 129 sancions a establiments de restauració i oci. Ferrer va destacar l’elevat compliment i va deixar la porta oberta a valorar “modificacions” en el toc de queda “que ajudin que el sofriment generalitzat no sigui tan dur”.

Imatge de l’aldarull divendres passat pel toc de queda.

Imatge de l’aldarull divendres passat pel toc de queda.SEGRE

tracking