SEGRE

VEÏNS EQUIPAMENTS

La Federació de Veïns de Lleida aprova els oratoris islàmics si acaten la norma

Demana que “no es repeteixi el que va passar al carrer Nord” || Planteja a la comunitat que informi abans les entitats veïnals

El local del carrer Nord on està previst un oratori.

El local del carrer Nord on està previst un oratori.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de la Federació d’Associacions de Veïns (FAV), Toni Baró, es va mostrar ahir favorable a la decisió de la comunitat musulmana d’obrir oratoris petits en diversos barris, en lloc de construir una gran mesquita, “sempre que compleixin la normativa”. Baró va apuntar que s’han “de triar bé els llocs” i respectar les condicions perquè “no es repeteixi el que va passar al carrer Nord”, amb referència al fet que la Paeria va clausurar la mesquita que hi havia fa una dècada per excés d’aforament.

Tal com va publicar ahir aquest diari, el col·lectiu islàmic que resa al Palau de Vidre preveu obrir un oratori en aquest mateix carrer d’aquí a uns dos anys, i uns altres tres o quatre en més barris de la ciutat.

Aquest barri diu que n’hi ha un al carrer Antoni Solé que no provoca cap molèstia

En aquest sentit, la presidenta de l’associació de veïns de la Bordeta, Mari Carmen Guerrero, afirma que ja hi ha un oratori al seu barri, al carrer Antoni Solé. Assegura que així l’hi ha confirmat la Guàrdia Urbana i remarca que no provoca cap molèstia als veïns, però demana que se senyalitzi com a centre de culte i que se’n controli l’aforament de forma preventiva.

El president de la FAV assenyala que “tothom té dret a resar” i afegeix que “cal intentar que no generi rebuig” cap nou local de culte. Per aquest motiu, planteja a la comunitat musulmana que comuniqui les seues intencions d’obrir oratoris a les entitats veïnals dels barris corresponents per buscar consens.

tracking