SEGRE

Lleida registra setze morts des del 29 de març i les UCI, saturades de casos

Sanitaris atenent un malalt de coronavirus en una UCI.

Sanitaris atenent un malalt de coronavirus en una UCI.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut va notificar ahir de cop setze morts per Covid a Lleida i al Pirineu entre el 29 de març i el 5 d’abril, que es van afegir als catorze decessos de tot Catalunya en les últimes hores. De les setze defuncions lleidatanes, catorze eren homes i la majoria tenien més de vuitanta anys, encara que també hi havia majors de seixanta.

Respecte a la situació assistencial, ahir hi havia tres persones ingressades més al pla, amb 163, de les quals 38 eren a l’UCI, cinc més i el doble que abans de Setmana Santa. “Ens atansem al pic de l’anterior onada”, va manifestar la delegada de Salut, Divina Farreny, que va explicar que per fer front a l’augment d’ingressos a l’hospital Arnau de Vilanova es deriven malalts als sociosanitaris del Nadal Meroles i Hèstia de Balaguer.

D’aquesta manera, l’Arnau no ha de reobrir la quarta planta, encara que ha desprogramat dos quiròfans de tarda davant de la falta de llits. Al Pirineu hi havia 33 ingressats (+8). A Catalunya, les UCI segueixen pujant des de Setmana Santa i ahir hi havia 458 persones (+13) i un total de 1.712 ingressats, quatre més. També es van registrar 1.690 contagis, 148 a Lleida.

els indicadors

  • Lleida. El risc de rebrot va baixar fins als 425 punts (-38) i la velocitat de contagi (Rt) d’1,06 a un 0,96. Salut alerta que fa falta conèixer els efectes de la Setmana Santa.
  • Pirineu. El rebrot també va disminuir als 368 punts (-10) i l’Rt, de 0,98 a un 0,94.
  • Catalunya. Baixa a 223 punts el rebrot (-10) i a un 0,93 l’Rt. 
tracking