SEGRE

Presenten el nou Carnet Jove de Lleida

Paeria i Joventut destaquen que la iniciativa vol potenciar el comerç de proximitat i l’ús diari del carnet entre el jovent

Presenten el nou Carnet Jove de Lleida

Presenten el nou Carnet Jove de LleidaJavi Martín / Ajuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, han presentat aquest dijous l’inici de l’expedició del nou Carnet Jove de Lleida i la seva promoció entre el jovent de la capital del Segrià. Ho han fet acompanyats del director general de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ), Cesc Poch; de la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Lourdes Ravetllat, i del regidor de Joventut de Lleida, Ignasi Amor.

Pueyo ha explicat que “l’objectiu del Carnet Jove d’àmbit local és oferir una bona diversitat d’avantatges de qualitat i proximitat per al jovent de la nostra ciutat i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. Sobretot, es pretén que els i les joves puguin utilitzar el carnet en comerços i establiments locals i, d’aquesta manera, estrènyer més el seu arrelament i identitat amb el municipi i reforçar el seu vincle amb el comerç de proximitat”

El Carnet Jove ofereix a tot Catalunya més de 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional dels quals se’n poden beneficiar els més de 500.000 nois i noies d’entre 12 i 30 anys que tenen el carnet arreu del país. A Lleida, actualment, hi ha més de 9.000 joves que són titulars del Carnet Jove, on ara hi ha prop de 200 avantatges.

L’objectiu, segons ha explicat la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, és que el nou Carnet Jove de Lleida connecti el Carnet Jove –que ja és molt popular entre la joventut catalana– amb el món local i, especialment, amb el comerç i serveis de proximitat. “El Carnet Jove és una eina per a l’emancipació i la vida quotidiana de les persones joves i per això el volem convertir en una eina encara més útil pel dia a dia del jovent als seus municipis. I de retruc, potenciar el comerç local de proximitat en aquests durs moments de la pandèmia de la Covid-19”, ha afegit Oliva.

Els joves de Lleida que des d’avui decideixin fer-se nous titulars del Carnet Jove ja ho poden fer en una de les oficines de CaixaBank de Lleida, a carnetjove.cat/lleida o a Imagin. El Carnet Jove de Lleida té un format digital en l’APP mòbil del Carnet Jove. Per acreditar que resideixen a la població, ho podran fer mostrant el seu DNI o bé el certificat d’empadronament.

Per la seva banda, els joves que ja eren titulars i que, per tant, ja disposen del plàstic genèric del Carnet Jove, no caldrà que el renovin perquè ja disposaran de la nova imatge del Carnet Jove de Lleida al Carnet Jove Digital, a l’APP del Carnet Jove.

tracking