SEGRE

TRIBUNALS TRÀNSIT

A judici per atropellar i no socórrer un home, que va quedar paraplègic

La Fiscalia sol·licita una pena de dos anys de presó i la víctima, una de set i que l'indemnitzi amb 1,1 milions d'euros || Va ser l'octubre del 2017 als Alamús

Els fets van tenir lloc la matinada del 17 d’octubre del 2017 a l’LL-11 al terme dels Alamús.

Els fets van tenir lloc la matinada del 17 d’octubre del 2017 a l’LL-11 al terme dels Alamús.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat penal 2 de Lleida té previst jutjar aquest matí un lleidatà de 37 anys acusat d’atropellar un home que va quedar paraplègic a conseqüència de les lesions que va patir. La Fiscalia sol·licita una condemna de dos anys de presó per un delicte de lesions per imprudència i tres anys de retirada del carnet, mentre que la víctima, que exerceix l’acusació particular i està representada per l’advocat Xavier Prats, eleva la petició fins als set anys, tres pel delicte de lesions per imprudència i quatre per un delicte d’omissió del deure de socors, ja que manté que l’acusat va abandonar el lloc després d’atropellar-lo sense prestar-li cap tipus d’assistència.

A més, l’acusació demana una indemnització de més d’un milió d’euros i la Fiscalia, el que es considera per llei. De fet, el jutjat d’Instrucció 2 de Lleida, que va investigar el cas, va demanar a l’acusat i a la companyia asseguradora del vehicle que consignessin una fiança d’1,4 milions d’euros.

Els fets van tenir lloc la matinada del 14 d’octubre del 2017 en un pàrquing dels Alamús quan tots dos, que eren companys de feina, es disposaven a abandonar el lloc i un home va tenir un aldarull amb la víctima, que ja es trobava assegut al lloc del copilot. Aquest individu va impedir que tanqués porta i es va iniciar una baralla. Tots dos van caure a terra i l’acusat, sempre segons les versions de la Fiscalia i acusació particular, va fer una maniobra en la qual va passar per sobre del seu company, que va patir una lesió medul·lar. Segons va explicar la víctima, l’acusat, en lloc de socórrer-lo, va fugir a tota velocitat.

La víctima va estar quatre mesos hospitalitzada i va passar 26 dies a la Unitat de Cures Intensives

L’home va ser evacuat a un hospital i, a conseqüència de les lesions, va quedar paraplègic. Va estar quatre mesos hospitalitzat, en què va estar 26 dies ingressat a la Unitat de Cures Intensives. El seu advocat, Xavier Prats, va explicar a aquest diari que “ja han passat quatre anys, i durant tot aquest temps la companyia asseguradora del vehicle de l’acusat no ha abonat cap quantitat malgrat les múltiples despeses que ha tingut el meu representat, que ha quedat en cadira de rodes per tota la vida”.

tracking