SEGRE

PAERIA CAMPANYA DE LA FRUITA

El PSC proposa com a alternativa a l'alberg fer mòduls per acollir 875 temporers

Es construirien a prop dels municipis i camps agrícoles on treballaran i la implementació podria fer-se aquest estiu || Complementaria els pisos socials i l'allotjament que ofereixen els agricultors

Imatge virtual de com serien aquests mòduls per acollir els temporers que s’instal·larien a prop de les explotacions agrícoles.

Imatge virtual de com serien aquests mòduls per acollir els temporers que s’instal·larien a prop de les explotacions agrícoles.PSC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup municipal del PSC va presentar ahir una proposta alternativa a l’alberg municipal per a persones sense llar i temporers previst per l’equip de govern que consistiria a construir mòduls d’habitatges a prop de les zones on treballarien les persones que venen per a la campanya de la fruita. Segons el cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, aquesta proposta podria acollir “fins a 875 persones” davant les 120 places que preveu tenir l’alberg de la Paeria, “que a més acolliria tant persones sense llar com temporers, una cosa de la qual estem en contra, ja que s’hauria de separar l’atenció i les polítiques per a aquests dos col·lectius”.

Larrosa va detallar que, segons estudis, “al terme de Lleida fan falta entre 800 i 1.000 treballadors per a la campanya de la fruita i a la comarca del Segrià, uns 30.000, i amb la nostra proposta donaríem empara a la majoria dels que vinguin a treballar Lleida”. Per la seua part, l’edil Carme Valls va dir que “l’experiència ens ha demostrat que la gestió dels ajuntaments dels temporers amb grans equipaments és un fracàs”, i per això plantegen aquesta alternativa.

Valls va detallar que aquests mòduls “tindrien capacitat per a 8, 12 o 24 persones cada un, comptarien amb dormitoris, cuina, bany i sala d’estar i es podrien sufragar amb els quatre milions d’euros que la Generalitat destinarà a finançar l’alberg aprovat per l’ajuntament”. L’edil va recalcar que “la proposta de la Paeria sortirà a 33.000 euros per plaça i la nostra costaria 4.700 euros per persona”.

Al seu torn, Larrosa va dir que la setmana que ve presentaran la seua proposta al Parlament i que “l’aplicació podria fer-se aquest mateix estiu i complementaria els allotjaments que ofereixen els agricultors i els pisos socials de la Paeria”, i va recordar que a Lleida hi ha un total de 3.000 pisos buits.

tracking