SEGRE

SUCCESSOS AGRESSIÓ SEXUAL

La jutge veta al presumpte violador de Rosselló atansar-se a la seua filla

L'investigat, que nega les acusacions, va quedar ahir en llibertat amb càrrecs || La menor també va declarar en seu judicial i els Mossos segueixen investigant el cas

Els Mossos van traslladar ahir el detingut al jutjat perquè passés a disposició del jutge.

Els Mossos van traslladar ahir el detingut al jutjat perquè passés a disposició del jutge.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El veí de Rosselló de quaranta anys investigat per violar i maltractar suposadament la seua filla de catorze anys va quedar a primera hora de la tarda d’ahir en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutjat de guàrdia de Lleida. L’home va ser detingut dijous pels Mossos d’Esquadra després que la menor denunciés a l’institut les suposades agressions sexuals i maltractaments per part del seu progenitor (vegeu SEGRE d’ahir).

Malgrat la seua posada en llibertat, la magistrada va acordar diverses mesures cautelars que va sol·licitar la Fiscalia com la prohibició d’atansar-se a la seua filla o comunicar-s’hi, la prohibició de portar armes i compareixences periòdiques al jutjat. L’investigat i la seua defensa no es van oposar a aquestes mesures de control.

El Ministeri Públic no va demanar ahir l’ingrés preventiu a la presó perquè considera que no hi ha risc de fuga per part de l’investigat perquè hi ha arrelament, malgrat que la família és originària d’Ucraïna, i que falten per practicar diligències per aclarir els fets. Malgrat tot, no descarta modificar les mesures quan avanci la investigació, segons van informar fonts solvents.

La causa està oberta per un delicte d’agressió sexual. Així mateix, abans que l’arrestat passés a disposició, la jutge i la fiscal també van prendre declaració a l’adolescent per conèixer de primera mà la seua denúncia.

Val a recordar que la menor va denunciar dimecres a l’institut que el seu pare la maltractava i abusava sexualment d’ella des de feia anys, per la qual cosa el centre escolar del Segrià va activar el protocol i va alertar els Mossos d’Esquadra, que aquell mateix dia van iniciar les diligències d’investigació. Dijous van citar l’home a declarar i va quedar detingut davant de la gravetat de les acusacions.

Per ara, les versions de l’home i de la seua filla són totalment contradictòries. Fonts properes al cas van explicar que el pare estava “en estat de xoc i bloquejat” davant de la denúncia de la seua filla.

Tant davant de la policia com davant de la jutge ha negat rotundament els fets i ha col·laborat en tot moment, facilitant tant el seu ADN com l’accés al seu mòbil i altres objectes personals. De fet, ahir no es va oposar a l’ordre d’allunyament.

La jutge, la Fiscalia i els Mossos volen continuar indagant davant de la gravetat de les acusacions. D’aquesta forma, està previst que es facin diferents informes des del centre educatiu i de psicòlegs de l’Equip d’Atenció a la Víctima del Delicte de Lleida (EATAV).

També està previst prendre declaració a l’entorn familiar i al cercle més proper de la denunciant i del seu progenitor.

tracking