SEGRE

Sanitat demana "màxima confiança" en les vacunes malgrat els canvis en la planificació

La de Janssen arriba a Espanya dimarts

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de sanitat, Carolina Darias, ha demanat aquest dissabte "màxima confiança" en les vacunes i en el criteri dels especialistes, malgrat els canvis de planificació en l’estratègia per la decisió de limitar l’administració de AstraZeneca en els menors de 60 anys.

"Totes les vacunes són segures i eficaces i compten amb l’aval de l’Agència Europea del Medicament", ha insistit la ministra, que ha destacat que el rebuig de la població a la vacuna de AstraZeneca "és molt desigual" depenent de cada comunitat autònoma.

Darias considera que hi ha d’haver "la màxima confiança" en les vacunes i en les decisions dels especialistes i ha destacat que el que ha fet el Govern espanyol és adaptar les diferents vacunes als grups d’edat.

Quant a la vacuna de Janssen, ha dit que "dimarts a primera hora arriben aquestes vacunes i en principi s’aplicarà d’acord amb l’última actualització de l’estratègia de vacunació en la mateixa tipologia que les de RNA; és a dir, que anirem convergint de 80 anys per a baix", ha precisat la ministra.

Així mateix, ha dit que el Govern estatal analitza diverses possibilitats per a les persones menors de 60 anys que han rebut una primera dosi de AstraZeneca.

Una d’elles seria que rebin una segona dosi d’una altra vacuna RNA, com s’ha fet a Alemanya i França.

Una altra alternativa seria que aquestes persones no se’ls torni a vacunar amb cap altra dosi més, ja que els estudis asseguren que amb la primera d'AstraZeneca s’aconsegueix una immunitat del 70 per cent, ha dit la ministra.

Darias ha insistit que la decisió s’adoptarà d’acord als criteris científics que els experts decideixin i ha ressaltat que queda temps per decidir.

tracking