SEGRE

ESNOTICIA

Alerta a Lleida, on un terç de tots els ingressats tenen Covid i les UCI no baixen

La variant britànica provoca que els pacients empitjorin el doble de ràpid || El 83 per cent de tots els que ocupen un llit per a crítics a Arnau i Santa Maria tenen el virus i a Catalunya ja són 500

Equip voluntari de vacunació a la població a l’edifici annex al costat de l’hospital Arnau.

Equip voluntari de vacunació a la població a l’edifici annex al costat de l’hospital Arnau.ICS LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alta pressió assistencial a les Unitats de Cures Intensives (UCI) de Lleida per la Covid-19 no disminueix i ahir hi havia 37 persones en estat crític entre els hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria i la clínica Mi NovAliança, a més d’una trentena de pacients que requereixen suport respiratori i, per tant, estan en una situació semicrítica.

A tota la regió sanitària de Lleida hi havia 166 hospitalitzats, nou menys que divendres, però continuaven ocupant bona part dels llits dels hospitals. En concret, segons la informació del departament de Salut corresponent a divendres, entre l’Arnau i el Santa Maria hi havia 364 persones ingressades, de les quals 120 tenien el coronavirus, de manera que un 33% dels llits els està ocupant una sola malaltia. A més, de les 41 persones que eren a l’UCI, 37 eren per la Covid, el 83 per cent de tots els crítics.

La gravetat dels pacients sembla que s’associa a la variant britànica de la Covid, segons va explicar el coordinador de la Unitat a l’Arnau, José Luis Morales, ja que empitjoren el doble de ràpid. “Si abans [amb la variant de Wuhan] un malalt tardava deu dies a presentar un quadre greu, ara succeeix entre els cinc i set dies”, va assenyalar. Això sí, no és més mortal.

Així mateix, la situació a les UCI a la resta de Catalunya està seguint la tendència de Lleida i ahir ja hi havia un total de 498 persones greus. Ponent s’ha avançat en aquesta actual onada davant d’un augment de casos per la mobilitat comarcal i laboral, segons assenyalen els metges de l’Arnau.

A Catalunya, els grups escolars aïllats eren 321, 172 més, i hi havia 8.940 persones confinades, 4.299 més que a l’últim balanç. El total de positius acumulats des de l’inici del curs va ascendir als 65.724, 484 més.

Salut notifica 37 defuncions més, dos al pla El departament de Salut va notificar ahir la defunció de trenta-set persones per la Covid a Catalunya, dos de les quals a Lleida. Les dos tenien més de vuitanta anys i no vivien en una residència. A més a més, es van registrar 1.893 contagis, 179 a Lleida, i 1.629 ingressats a Catalunya, 66 menys. El risc de rebrot va pujar a al pla fins als 388 punts; als 346 al Pirineu i als 213 a Catalunya. L’Rt es mantenia per sota de l’1 (vegeu la gràfica).

Els alumnes i classes confinades es disparen

La situació de la Covid als centres educatius de Lleida continua empitjorant i segons el departament d’Educació, ahir hi havia vuit grups més aïllats, amb un total de 21, i 240 persones més en quarantena, per la qual cosa 701 alumnes i personal dels centres estava confinat.

tracking