SEGRE

L'ajuntament de Lleida no descarta tests massius per a bars

La Federació d’Hostaleria proposa a Lleida ciutat un pla pilot de cribratge massiu i continu entre els clients que permeti ampliar l’horari dels establiments

El pavelló Onze de Setembre de Lleida és un dels punts on es vacuna la població.

El pavelló Onze de Setembre de Lleida és un dels punts on es vacuna la població.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria estudiarà a partir d’aquest dilluns la proposta de la Federació d’Hostaleria de dur a terme a Lleida ciutat un pla pilot de tests massius entre els clients de la restauració que permeti que els establiments ampliïn l’horari. “És una proposta important i l’estudiarem”, van afirmar fonts del gabinet d’alcaldia de l’ajuntament de la capital del Segrià. Aquesta proposició la va fer fa pocs dies la Federació d’Hostaleria, per la qual cosa és molt recent i encara no s’ha traslladat al departament de Salut, que és el que ha de donar-hi el vistiplau definitiu.

La idea és portar a terme tests massius de forma contínua de manera que els veïns que vulguin se sotmetin a una prova cada quatre dies i puguin acreditar que són negatives per poder anar a bars i restaurants sense riscos, la qual cosa permetria recuperar els horaris de la restauració per als sopars.

El gerent de la Federació, Ramon Solsona, va explicar que es tractaria de “multiplicar les proves” i “implicar-hi els farmacèutics”, el col·legi oficial del qual ja estaria al cas d’aquesta proposta. “Caldria registrar els resultats dels tests en una aplicació”, per donar fe dels resultats, va afirmar Solsona. “Amb això, contribuïm que tots se sotmetin a una prova”, va assenyalar. “Si no, ens tornaran a tancar”, va dir, amb referència a les males dades de Lleida en relació amb Catalunya i a les portes de la campanya de la fruita, que si la vacunació no avança en aquest sector, es pot complicar.

El passat 27 de març, unes 5.000 persones van assistir a un concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi de Barcelona dins d’una prova pilot, en la qual tots els assistents van haver de sotmetre’s a un test ràpid d’antígens. Es van detectar sis persones positives de Covid.

Durant el concert, va ser obligatori portar una mascareta FFP2 i no va fer falta mantenir les distàncies. D’altra banda, l’ajuntament de Sitges ha proposat a la Generalitat fer una prova durant una nit, on quatre-centes quaranta persones haurien de sotmetre’s a un test d’antígens i poder entrar a cinc bars.

tracking