SEGRE

Pugen a 179 els hospitalitzats per covid a Lleida i els indicadors es disparen

Salut anuncia prop de 200 nous contagis al pla, que té un risc de rebrot de 478 punts

El punt de cribratge massiu situat a l'avinguda Rovira Roure de Lleida.

El risc de rebrot al pla de Lleida supera els 500 punts, amb 138 nous contagisMaite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les persones ingressades amb covid-19 als hospitals públics i privats de la Regió Sanitària Lleida han pujat a 179, quatre més que divendres passat. Segons dades facilitades pel departament de Salut, es mantenen en 39 els pacients crítics a les UCI.

Per centres, a l'Hospital Arnau de Vilanova hi ha 103 hospitalitzats, dels quals 76 a planta i 27 crítics; al Santa Maria hi ha 28 hospitalitzats, dels quals 20 a planta i 8 crítics, i als centres privats hi ha 48 hospitalitzats dels quals 44 a planta i 4 crítics.

Pel que fa als indicadors epidemiològics, han empitjorat notablement en l'actualització de dades d'aquest dilluns. Així, Salut xifra en 478 punts el risc de rebrot al pla de Lleida, 56 punts més que diumenge, i en 453 punts al Pirineu, 92 punts més. La velocitat de propagació del virus creix 11 centèsimes a les comarques de Ponent, fins el 0,98, i 14 centèsimes a les comarques de muntanya, que superen de nou l'1 (1,06).

El web de dades de Salut comunica aquest dilluns 226 nous contagis diagnosticats a la província de Lleida, dels quals 197 al pla i 29 al Pirineu. En total, tota la demarcació acumula 40.683 casos confirmats des de l'inici de la pandèmia.

La xifra de defuncions comunicada a Lleida es manté en 767.

En el conjunt de Catalunya, els indicadors epidèmics comencen a notar els efectes de l’obertura de la Setmana Santa, el que està fent que la quarta onada s’enfili amb rapidesa i continuï sumant pacients greus a les UCI, que avui són 515, dos més que ahir.

La velocitat de propagació del virus (Rt) s’ha disparat i avui torna a superar l’1, amb 1,03, dotze centèsimes més que la vigília, el que indica que el virus tendeix a créixer i que cada 100 infectats contagien a una mitjana de 103 persones.

Segons les dades actualitzades aquest dilluns pel departament de Salut, el nombre de malalts de covid hospitalitzats també creix fins els 1.723, dotze més que el dia anterior, mentre que el risc de rebrot (EPG), que mesura el creixement potencial de l’epidèmia, puja fins els 257 punts, un total de 31 més que ahir.

tracking