SEGRE

TRIBUNALS POLÍTICA

El TSJC jutjarà Pau Juvillà pels llaços a la Paeria al ser aforat

A causa de la seua condició de diputat del Parlament per la CUP

Pau Juvillà.

Pau Juvillà.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) jutjarà amb tota probabilitat, per la seua condició d’aforat, Pau Juvillà, actual diputat de la CUP i membre de la Mesa del Parlament, per no retirar els llaços grocs que va col·locar a la Paeria durant la campanya de les municipals del 2019. El jutjat d’Instrucció número 3 de Lleida ha donat la raó a la Fiscalia, que va sol·licitar que el TSJC assumís la causa davant de la nova condició de parlamentari de Juvillà. Val a recordar que la instrucció del cas ja ha finalitzat i la causa estava a punt de ser enviada a un jutjat penal de Lleida perquè fixés data de judici.

El Ministeri Fiscal ja ha presentat el seu escrit d’acusació i sol·licita per al diputat de la CUP una condemna de vuit mesos d’inhabilitació especial i quatre mesos de multa per un delicte de desobediència comès per autoritat o funcionari públic perquè quan van tenir lloc els fets era regidor a la Paeria. Juvillà va col·locar llaços grocs a les finestres del seu despatx a la Paeria i es va negar a retirar-los després que Ciuradans ho denunciés davant de la Junta Electoral durant la campanya de les municipals del 2019.

Posteriorment, la Fiscalia es va querellar per un delicte de desobediència per haver incomplert reiteradament els requeriments de la Junta Electoral de retirada. L’exregidor de Crida-CUP va declarar com a investigat el maig del 2019, va assegurar que “tenim una ideologia que es descriu amb l’estelada i els llaços” i va considerar que els símbols eren “a la seu d’un partit, malgrat ser en un local municipal”.

La jutge d’Instrucció va concloure que existeixen indicis que podrien ser constitutius d’un delicte de desobediència greu a l’autoritat o un de desobediència per autoritat. Juvillà va assegurar ahir a aquest diari que “com he mantingut sempre, més enllà del tribunal que em jutgi, el que vaig fer no és un delicte”.

La Fiscalia ha sol·licitat que sigui condemnat a vuit mesos d’inhabilitació per desobediència

El TSJC haurà de pronunciar-se ara però tot apunta que acceptarà jutjar-lo, segons van apuntar fonts judicials. Seria un cas similar al de Bernat Solé, exalcalde d’Agramunt i actual conseller d’Exteriors de la Generalitat, per la seua participació en l’1-O, per la qual ha estat condemnat, encara que la sentència no és ferma. El TSJC el va condemnar a un any d’inhabilitació i una multa de 16.800 euros per un delicte de desobediència greu a resolucions judicials.

tracking