SEGRE

COMUNITATS RELIGIÓ

Els musulmans de Lleida celebren l'inici del Ramadà, adaptat al toc de queda

Imatge de l’última pregària del dia d’ahir al Palau de Vidre.

Imatge de l’última pregària del dia d’ahir al Palau de Vidre.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comunitat musulmana, que a tot Lleida compta amb un 45.000 membres, va iniciar ahir el Ramadà, el mes sant de la seua religió en la qual no poden menjar ni beure durant el dia, adaptant les pregàries a les restriccions d’aforament i al toc de queda. Segons el portaveu de la comunitat musulmana del Palau de Vidre, Abdellatif Láatabi, “portem dos Ramadans amb la pandèmia i aquest any no farem cap pregària especial, ens adaptarem al toc de queda i hi haurà un aforament del 30% al Palau de Vidre”.

L’alcalde, Miquel Pueyo, va dir ahir que han acordat un calendari d’activitats amb la comunitat musulmana. Segons Pueyo, “no es farà la pregària matinal de les sis del matí perquè així els fidels no trenquin el toc de queda i l’última pregària diària serà de les 20.00 a les 21.30 hores aproximadament i ells mateixos s’encarregaran de controlar els aforaments en els centres de culte”.

Pueyo va dir que “diàriament donaran menjar als fidels de 19 a 20 hores a les portes del Palau de Vidre i en el número 10 del carrer Lluís Roca”. Quant a la pregària dels divendres, el dia sant per als musulmans, “la pregària es farà de 12 a 14 hores i hi haurà urbans per evitar aglomeracions i vigilar que ningú no resi als voltants del Palau”, va dir Pueyo.

tracking