SEGRE

ESNOTICIA

El nou edifici de l'Arnau de Vilanova ja acull pacients a l'augmentar els ingressos per Covid-19

Amb patologies no-Covid, per concentrar els infectats a la seu principal || Ha començat amb deu llits, però en té 32 de preparats en una de les plantes

Imatge dels llits habilitats a l’edifici polivalent al costat de l’Arnau de Vilanova.

Imatge dels llits habilitats a l’edifici polivalent al costat de l’Arnau de Vilanova.ICS LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’elevada pressió assistencial per la Covid-19 a Lleida ha obligat l’hospital Arnau de Vilanova a obrir una quarta planta per als infectats. A més, a causa que s’espera un augment d’ingressos en els propers dies, va obrir ahir per primera vegada una planta d’hospitalització al nou edifici annex per a pacients amb altres patologies lleus. De moment, ha començat per 10 dels 32 llits de la planta.

L’hospital prefereix concentrar els malalts amb Covid a l’edifici principal. A primera hora d’ahir hi havia 111 ingressats, dels quals 27 eren a l’UCI. A tota la regió sanitària hi havia 186 hospitalitzats, sis més, i 36 estaven en estat crític, tres menys.

Tàrrega activa el telèfon 973 311 608 per ajudar persones de 60 a 69 anys a demanar cita

Actualment, el pacient més jove a l’UCI de l’Arnau té 34 anys i el més gran, 78, mentre que la mitjana d’edat és de 66 anys. L’estada mitjana d’un malalt que no necessita intubació és de set dies, mentre que si s’intuba pot ser de 16 a 30 o fins a seixanta dies si pateix complicacions.

Dels 43 llits per a crítics que hi ha –abans de la pandèmia eren 16–, la mitjana d’ocupació és del 75%, tant per Covid com per altres patologies.

D’altra banda, la vacunació contra la Covid segueix avançant i només dimarts al matí, fins a les 13.00 hores, 1.288 persones del pla de Lleida i del Pirineu van rebre la primera dosi i 144, la segona.

A Lleida, les persones de 60 a 65 anys i de 69 poden demanar cita per vacunar-se al pavelló Onze de Setembre i a Tàrrega. Precisament, l’ajuntament de Tàrrega ha activat un servei per ajudar a demanar cita prèvia a través del telèfon 973 311 608. La vacunació en aquest municipi es porta a terme en diferents equipaments.

Ahir, al matí es vacunava a la biblioteca Germanes Güell persones de més de 70 anys amb Pfizer, mentre que a la tarda s’administrava la d’AstraZeneca a l’Espai MerCAT a les de 60 a 69 anys.

tracking