SEGRE

SANITAT EQUIPAMENTS

Adjudiquen per 14,9 milions l'obra dels nous quiròfans de l'Arnau

A l'UTE formada per Acsa i Romero Polo, i els treballs duraran quatre anys i dos mesos || Passaran de dotze a setze i doblaran superfície, fins als 8.742 m

Recreació virtual del nou bloc quirúrgic de l’Arnau.

Recreació virtual del nou bloc quirúrgic de l’Arnau.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Infraestructures de la Generalitat de Catalunya ha adjudicat les obres de reforma i ampliació del bloc quirúrgic de l’hospital Arnau de Vilanova a la unió temporal d’empreses (UTE) formada per Acsa, Obras e Infraestructuras i José Antonio Romero Polo per un import de 14.975.826,80 euros, IVA inclòs. La durada prevista del contracte és de quatre anys i dos mesos (cinquanta mesos). Aquesta actuació va sortir a licitació el novembre del 2020, més de cinc anys després de ser anunciada.

L’actual bloc quirúrgic va ser construït fa més de 30 anys i ha quedat obsolet. El projecte preveu dotar l’hospital de 16 quiròfans nous, unificats a la tercera planta (en l’actualitat n’hi ha 12 de dividits en dos plantes), i de dos muntallits que connectaran les àrees d’ús més intensiu, com Urgències i Radiologia, des del soterrani fins a la coberta de l’hospital, on en un futur es preveu ubicar un heliport, ara a Ciutat Jardí.

L’Arnau també té uns altres dos quiròfans a la quarta planta d’obstetrícia. El projecte preveu reformar l’actual bloc quirúrgic, de 4.195,45 metres quadrats, i ampliar-lo en 4.547,16 més. Les obres s’hauran d’executar per fases, ja que es mantindrà el mateix temps l’assistència sanitària.

La Generalitat va licitar aquest projecte dividit en cinc contractes diferents, que en conjunt sumaven un total de 26 milions d’euros.

El més gran és el de les obres, licitades per 16,9 milions i adjudicades ara per 14,9, per al qual la Generalitat va rebre deu ofertes.

La resta són l’execució dels treballs de les instal·lacions, de 7,9 milions, la direcció de les obres, el de serveis per a l’assistència tècnica de coordinació de seguretat i salut, i l’assistència tècnica del control de qualitat de les obres.

tracking