SEGRE

ESNOTICIA

L'ecografia pulmonar detecta millor una pneumònia

Més precisa que la radiografia de tòrax

Personal sanitari practicant una ecografia pulmonar.

Personal sanitari practicant una ecografia pulmonar.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Investigadors Atenció Primària de Lleida, la Universitat de Lleida i l’Institut d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol determinen que l’ecografia pulmonar presenta una precisió més gran que la radiografia toràcica per diagnosticar la pneumònia causada per la Covid-19. En la investigació van participar més de 200 pacients del CAP de Balaguer entre el març i el setembre del 2020 i hi va col·laborar el consell comarcal de la Noguera.

Amb el títol Higher accuracy of lung ultrasound over chest X-ray for early diagnosis of Covid-19 pneumonia ha estat publicada per la revista Journal of Environmental Research and Public Health. Els autors (Javier Martínez, José María Palacín, Jesús Pujol, Cristina García, Montse Crespo, Carles Comas i Marta Ortega) remarquen que el diagnòstic precoç de la pneumònia és vital per al seu tractament o per evitar derivacions a urgències si surt negatiu.

La mitjana d’edat dels pacients de l’estudi va ser de 49 anys, el 58%, homes amb febre com a símptoma més comú i només el 3,7% en presentaven d’altres associats a la Covid, com tos o dificultat respiratòria..

tracking