SEGRE

PARDINYES EQUIPAMENTS

La Paeria reservarà espai per a la residència al solar de l'alberg

Freixanet diu que la Fundació Barri de Pardinyes decidirà com serà l'equipament i promet que hi haurà més comunicació || L'entitat, satisfeta amb la proposta

Representants de la Fundació Barri de Pardinyes reunits ahir amb Jordina Freixanet i Mariama Sall.

Representants de la Fundació Barri de Pardinyes reunits ahir amb Jordina Freixanet i Mariama Sall.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament reservarà un espai per a un equipament per a la tercera edat al solar en el qual edificarà un alberg per a temporers i persones sense llar i altres usos comunitaris a Pardinyes. Així ho va explicar ahir la tinent d’alcalde Jordina Freixanet després de reunir-se juntament amb l’edil Mariama Sall amb representants de la Fundació Barri de Pardinyes.

Va dir que serà la mateixa entitat la que definirà quin tipus d’equipament cal per a aquest col·lectiu. Entre les diferents possibilitats figuren una residència amb poques places, pisos compartits o un centre de dia, “però serà la mateixa Fundació la que decideixi”, va indicar Freixanet, que va recalcar que d’aquesta manera “fem compatible una reivindicació històrica del barri” i que “no deixarem sola Pardinyes”.

L’anunci arriba un dia després que centenars de persones participessin en una cassolada a la rambla del Corregidor Escofet per demanar la residència, i la mateixa Freixanet es va disculpar “si per part de la Paeria hi ha hagut falta de diàleg”. En aquest sentit, cal recordar que l’ajuntament va anunciar a finals de gener que construirà un equipament comunitari que servirà com a centre social i alberg de 120 places en un solar del carrer Josep Pallach.

Un espai on la Paeria es va comprometre a fer una residència el 2008, fet que va provocar les crítiques dels veïns davant de l’anunci de l’alberg per part del consistori, que va derivar en una sèrie de protestes com la de dijous passat. .

Freixanet va dir que “és normal i lícit que es generin dubtes, però treballarem per arribar al màxim d’enteniment i la setmana vinent ens reunirem amb les Ampes del col·legi i institut La Mitjana”.

Per la seua part, el president de la Fundació Barri de Pardinyes, Jacinto Pernia, va reconèixer que “encara que es podria haver fet abans, sortim satisfets de la reunió”. No obstant, va recalcar que estan en contra “d’un equipament amb tantes places, però mantindrem la comunicació per treballar conjuntament”. Sobre quin espai per a la tercera edat volen, Pernia va dir que “nosaltres ja teníem un projecte de residència fet amb capacitat per a 100 persones, però ara haurem d’adaptar-lo a les 30 o 40 places o redefinir-lo”.

tracking